Hava Durumu

Elif Şafak İngiltere'de Gündem Oldu

null

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Elif Şafak İngiltere'de Gündem Oldu

Ünlü yazar Elif Şafak’ın son romanı 'Ustam ve Ben' İngiltere’nin prestijli yayın gurubu Penguin-Viking tarafından The Architect’s Apprentice adıyla yayımlanır yayımlanmaz İngiliz basınının ilgi odağı oldu.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden 'Financial Times', 'The Guardian' ve 'The Independent' 'Ustam ve Ben’in The Architect’s Apprentice adıyla yayımlandığını duyururken Elif Şafak’ın yazarlığına ve son eserine övgüler yağdırdı.

Gazetenin yazısında; Şafak'ın kategorilere indirgenmeye sessizce direndiği ve büyük sorular sormaktan korkmadığına dikkat çekilerek, bunun Şafak’ın şimdiye değin yazdığı en iyi ve en iddialı roman olduğu ifadelerine yer verildi.

Financial Times

Şafak, Sinan’ın mimari eserlerini canlandırırken detayları kaçırmıyor: zarif minareleri, güneşli revakları, oymalı mermerleri ve görkemli kubbeleri sevgiyle anlatıyor. Roman, İstanbul’a onu inşa edenlerin gözünden bakan, onun anıtsal yapılarına adanmış bir anıt sanki. Yüzeydeki sadeliğinin altında, güç ve bağnazlık, yaratıcılık ve özgürlük gibi sorunlara dalan Ustam ve Ben’in esas teması aşk. Öğrenme aşkı ile aşka dair öğrenilenler, ayrılmamacasına birbirine bağlanırken Cihan nihayet arayıp durduğu kâinatın merkezinine ne Doğu’da ne Batı’da, insanın aşka teslim olduğu yerde olduğunu idrak ediyor.

Tıpkı Sinan’ın insanı şaşkına çeviren camileri gibi, Elif Şafak’ın romanı da becerisini bir yandan sergilerken bir yandan gizleyen, özenle yaratılmış bir hayal gücünün ürünü. Bu kitap, kategorilere indirgenmeye sessizce direnen ve büyük sorular sormaktan korkmayan Şafak’ın etkileyici bir menzile sahip bir yazar olarak ününü perçinleyecek.

Independent

Şafak, sınıflar ve kültürler arasında köprü kurma metaforunu da mükemmelen kullanıyor. İnsanı manen besleyip geliştiren bu güçlü, duygusal roman nefret ve kıskançlığın yıkıcılığına karşılık sevginin dünyayı yeni baştan kuracak gücünü gösteriyor.

Guardian

Şafak, sınıflar ve kültürler arasında köprü kurma metaforunu da mükemmelen kullanıyor. İnsanı manen besleyip geliştiren bu güçlü, duygusal roman nefret ve kıskançlığın yıkıcılığına karşılık sevginin dünyayı yeni baştan kuracak gücünü gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.