Hava Durumu

B-20 Toplantıları Bursa'da olmalı!

null

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
B-20 Toplantıları Bursa'da olmalı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, önümüzdeki sene Türkiye’de yapılması planlanan B-20 toplantılarının bir ayağının Bursa’da yapılmasını istediklerini söyledi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların da katıldığı Ekonomiye Değer Katanlar Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin çok zor bir dönemde ve çetin bir coğrafyada olmasına rağmen yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyledi. 15 yıl öncesine kadar yarının ne olacağını kestiremeyen Türkiye’nin bugün 2023'ü, 2053'ü, hatta 2071'i planlayabilir bir hale geldiğini anlatan Burkay, “Ülkemiz artık global düzeyde politikalar üreten, dünya gündemini belirleyen aktörler arasındaki yerini almıştır. Bu noktada en önemli kazanımımız ekonomik başarı ve siyasi istikrardır” dedi.

Desteğinizi bekliyoruz

Önümüzdeki sene Türkiye'de gerçekleşecek B-20 toplantılarından birisine Bursa olarak ev sahipliği yapmak istediklerini aktaran Burkay, “Kararlılıkla uyguladığı tutarlı politikalarla dünya ekonomisi ve finans çevrelerinde takdir edilen ve örnek gösterilen Türkiye, dünyanın en zengin 20 ülkesini tek çatı altında toplayan G-20 dönem başkanlığını önümüzdeki aydan itibaren devralmaya hazırlanmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek B-20 (Business 20) toplantılarının bir ayağının da üretim, sanayi ve ihracat kenti Bursa'da yapılması noktasında desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Birlikte yeni Türkiye'yi inşa edelim

Dünya tarihinde açılacak yeni bir dönemin doğum sancılarının yaşandığı bir süreçte, küresel siyaset ve ekonomi yeniden şekillendiğini ifade eden Burkay, Türkiye ekonomisinin büyüme ve demokratikleşme yolunda son yıllarda elde ettiği kazanımları asla kaybedemeyeceğini kaydetti. İbrahim Burkay, “İş dünyası olarak kararlılıkla ifade etmek istiyorum ki; hiç kimsenin birlik ve beraberliğimizi zayıflatmasına, kardeşliğimize halel getirmesine, huzurumuzu bozmasına izin veremeyiz. Milli birlik ve kardeşlik projesinin samimiyetle arkasında durup; ekonomide güveni ve istikrarı kaybetmeden çıtamızı daha yükseklere taşımalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.