Hava Durumu

Bakan Tüfenkci, Anneler Günü’nde şehit annelerini unutmadı

null

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2017 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2017 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Tüfenkci, Anneler Günü’nde şehit annelerini unutmadı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Anneler Günü dolayısıyla Malatya’da şehit annelerini ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, ilk olarak Tunceli’nin Pülümür ilçesi yakınlarında helikopter kazası sonucu şehit olan polis memuru Candaş Kaplan’ın ailesine ziyarette bulundu. Burada şehidin yakınları tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, baba Mustafa ve anne Meryem ve şehidin babaannesi Döney Yıldırım ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Anneler Günü dolayısıyla Kaplan’ın annesi ve babaannesinin Anneler Gününü kutlayan Bakan Tüfenkci, annelerin acısını her zaman yüreğinde hissettiğini söyledi. Yaşananlara herkesin yüreğinin yandığını ancak en fazla annelerin üzüldüğünü ifade eden Bakan Tüfenkci, "Rabbim sizlere yardımcı olsun, sabır versin. Ölüm herkes için var ama zamansız ölümler bizleri üzüyor. Ama bu vatan için can vermek de güzel bir duygu. Bu vatanın bekası ve geleceği de sizin gibi annelerin yetiştirmiş olduğu evlatların elinde yükselmesi, sağlamlaşması, birliğin ve beraberliğin teminatı olması da ayrı bir güzel. Bu vatan için şehit olması da ayrı bir mutluluk diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Anneler Günü’nde Bakan Tüfenkci’nin ikinci durağı, Mardin Nusaybin’de geçici görev yapmakta iken PKK’lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan bomba imha uzmanı Salih Taç’ın ailesi oldu.

Bakan Tüfenkci, Taç’ın annesi Lütfiye Taç’ın Anneler Günü’nü kutlayarak, “Ne mutlu size, hepimiz öleceğiz. Ama böyle onurlu ve ulvi evlatların bu vatan için, bu millet için bıraktığı miras sizlere yeter. Rabbim sizlere sabır versin. Ne mutlu sizlere böyle evlatlar yetiştirdiniz. Şimdi Bütün Türkiye, polis, askerlerimiz sizin evlatlarınız, onların hepsi seni anne biliyor. Devletimiz sizleri anne biliyor. Rabbim inşallah sizlere sabır versin. Evlat acısı zor, bir anne özlemiyle hayatlarını sürdürenler var bir de evlat özlemiyle hayatlarını sürdürenler var. Bu imtihan, sizin evlatlarla imtihanınız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.