Hava Durumu

Yemeğinizi bulaşık makinesinde pişirmeyi denediniz mi?

Sağlıklı yemekler yapma imkanı sunan yöntemle, bulaşık makinesinin çok fonksiyonlu bir araca dönüştüğünü vurguladı. Yemek pişirme işleminin bulaşık makinesinin tencere, tava yıkanan kısmında yapıldığını aktaran uzmanlar, şunları anlattı:

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 05:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 05:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yemeğinizi bulaşık makinesinde pişirmeyi denediniz mi?

Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirmenin mümkün olduğu belirtildi.Her ev hanımı mutlaka bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi denemeli. Bu yöntemle hem zamandan tasarruf ediliyor hem de gıdaların besin değerleri korunuyor açıklamaları yapıldı.

"Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi, suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirebiliyoruz. Çünkü burada sıcaklık 70 derece oluyor. Yaklaşık 2,5 saatlik sürede pişiyor. Evde otururken, bulaşıklar yıkanırken yemeğiniz de hazır oluyor. Bu pişirme yöntemini aynı zamanda bebekler için de kullanabiliriz. Çünkü yemekler çok yüksek derecede pişmediği için besin değeri kaybolmuyor ve çok yumuşak kalıyor."

Aynı Zamanda Enerji Tasarrufu!

Yemeklerin bulaşık makinesinde yıkanmasının enerji tasarrufu da sağlıyor. Diyet yapanların da bu yöntemi tercih edebileceğini, pişirilen yemeğin içerisine yağ eklenmediği için ekstra kalorisi de olmadığını belirtildi. Mesela balık kendi yağıyla ve suyuyla pişiyor. Hem lezzetli hem besleyici hem de düşük kalorili oluyor.

Hangi Yemekler Pişirilebilir?

Her ev hanımı mutlaka bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi denemeli. Bu yöntemle hem zamandan tasarruf ediliyor hem de gıdaların besin değerleri korunuyor. Örneğin, fırında 180 derecede pişirmek yerine 70 dereceye ayarlayarak, pişirmek istediğimiz et türünü soslayıp üstünü güzelce kapattıktan sonra birkaç saat pişirebiliriz.

Her ev hanımı mutlaka bulaşık makinesinde yemek pişirmeyi denemeli. Bu yöntemle hem zamandan tasarruf ediliyor hem de gıdaların besin değerleri korunuyor. Örneğin, fırında 180 derecede pişirmek yerine 70 dereceye ayarlayarak, pişirmek istediğimiz et türünü soslayıp üstünü güzelce kapattıktan sonra birkaç saat pişirebiliriz. Hamsileri tabağa dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını kapatıyoruz. Aynı şekilde somon balığını fileto haline getirdikten sonra, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebiliriz.

Pişirme sırasında özellikle cam saklama kapları kullanılması gerekiyor. Ağzı iyice kapandığı sürece içerisine deterjan girme riski de olmuyor. Bizim mantığımızda 'Bulaşık makinesinde kirliler yıkandığı için yemek nasıl olur' diye bir düşünce var ama baktığımızda sıcak işlem olduğu için pişirici olarak da kullanılıyor.

Hamsileri tabağa dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını kapatıyoruz. Aynı şekilde somon balığını fileto haline getirdikten sonra, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebiliriz.

Bu tariflerin içine sebze de eklenebileceğini ve bütün bir tavuğun da makinede pişirilebileceğini gibi istediğiniz her gıdayı, ağzı sıkı kapanan bir kaba koyduktan sonra bulaşık makinesinde rahatlıkla pişirebilirsiniz.

Bu yöntemin Türkiye'de çok fazla bilinmese de yurt dışında sıklıkla kullanılıyor. Bulaşık makinesinde hem bulaşıklar yıkanıyor hem de aynı zamanda yemeklerde pişmiş oluyor. Bütçeniz için tasarruflu ve size vakit kazandıran bir yöntem olduğu için ev kadınlarına bu yöntem ısrarla tavsiye ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.