Hava Durumu

Vahşette flaş gelişme! Türkiye'ye iadesi istendi

İzmir'in Buca ilçesinde, iki yıl önce bazanın içinde yanmış cesedi bulunan Sibel Çelik'i (25) öldürmekle suçlanan ve henüz yakalanamayan Halil Yılmaz ile ağabeyi tutuksuz sanık Selman Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Vahşette flaş gelişme! Türkiye'ye iadesi istendi

Hüriyyet'ten Banu Şen'in habiren göre, Mahkeme heyeti, Almanya'ya kaçtığı tespit edilen Halil Yılmaz'ın Türkiye'ye iadesinin istenmesine karar verdi. Yılmaz hakkında bir önceki duruşmada da kırmızı bülten çıkarılmasına karar verilmişti. Öte yandan mahkeme heyeti ara kararında tutuksuz yargılanan Selman Yılmaz'ın cep telefonu ve sim kartının içindeki bilgilerin silinip silinmediğinin incelenmesine eğer silindiyse geri getirilmesini de istedi. Duruşma 6 Eylül'e ertelendi.

BAZANIN İÇİNDE YANMIŞ HALDE BULUNMUŞTU

Buca'nın Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katında, 12 Temmuz 2016 tarihinde çıkan yangının ardından itfaiye ekiplerinin evde yaptığı incelemede, bazanın içinde bir kadının yanmış cesedi bulundu.

Yapılan incelemede, kadının bıçaklanıp, üzerine yatak yığıldığı ve evin ateşe verildiği belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada, öldürülen kişinin Sibel Çelik olduğu anlaşıldı. Sibel Çelik ile Halil Yılmaz'ın olaydan 6 ay önce tanışıp sevgili oldukları ve nişan hazırlıkları yaptıkları tespit edildi.

Çelik'in katil zanlısı olarak aranan Halil Yılmaz yakalanamazken, ağabeyi Selman Yılmaz cinayetle ilgili tutuklandı. İki kardeş hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın 6 Aralık 2017'deki duruşmasında ise tutuklu sanık Selman Yılmaz tahliye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.