Hava Durumu

Türkiye'nin en genç İHA-1 pilotu Bursa'dan

Bursa'da ilk kez Soleil Art Ajans tarafından düzenlenen eğitimde İHA-1 pilot sertifikası alan 15 yaşındaki Yunus Efe Örenli, bu sınıftaki Türkiye'nin en geç pilotu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Türkiye'nin en genç İHA-1 pilotu Bursa'dan

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 21-24 Mart tarihlerinde Fly Cam Akademi ve SOLEİL Art Ajans işbirliğiyle düzenlenen eğitim yoğun katılımla sona erdi.

Eğitime katılan 28 kişi yapılan sınavlardan da başarılı neticeyle ayrılarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen İHA-1 pilot ehliyetini almaya hak kazandı.

Eğitime katılan 15 yaşındaki Yunus Efe Örenli ise bu konuda dikkat çekiyor.

Örenli de eğitimi başarıyla tamamlayarak Türkiye'nin en geç İHA-1 pilotu oldu.

"Bu eğitim Bursa'ya gerekliydi"

Soleil Art Ajans Yönetimi Kurulu Başkanı ve Organizasyon Sorumlusu Zafer Güder, eğitimin yoğun katılımla gerçekleşmesinin mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Bursa'da büyük bir ihtiyacı tespit ederek eğitimi organize ettiklerini belirten Güder, "Bu eğitim Bursa'ya gerekliydi. Duyurusunu yaptığımız andan itibaren çok güzel dönüşler aldık. İlk olmasına rağmen 28 kişinin katılımı büyük bir başarı. Eğitime yetişemeyenler ve o tarihlerde müsait olmayan oldu. Çok fazla talep var ve bu talepler doğrultusunda bir eğitim daha düzenleyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Güder, eğitimden Türkiye'nin en geç İHA-1 pilotunun da çıkmasına değinerek, "Yunus Efe Örenli arkadaşımız henüz 15 yaşında olmasına rağmen bu eğitime katıldı.  Bu da bizi çok mutlu etti. Kendisi bu eğitimi başarıyla tamamlayarak aynı zaman da Türkiye'nin en geç İHA-1 pilotu oldu." Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.