Hava Durumu

Tekirdağ'da Pierre Reach'a yoğun ilgi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Piyano Günleri'nin dördüncü gecesinde Fransız piyano virtüözü Pierre Reach sahne aldı. Schubert, Chopin ve Schumann gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren usta sanatçı, Tekirdağlı sanatseverlere müzik ziyafeti yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Tekirdağ'da Pierre Reach'a yoğun ilgi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bisanthe markası adı altında düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Gülsin Onay Piyano Günleri, dördüncü gününde dünyanın en önemli piyano sanatçılarından Pierre Reach'ı ağırladı.
  
Reach, ünlü bestecilerin eserlerine yer verdiği repertuvarı ile dinleyicilerin beğenisini kazandı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Reach, konserin ilk bölümünde Franz Schubert'in Six Moments musicaux Op. 94, Frédéric Chopin'den Scherzo No.3 Op. 39, Barcarolle Op.60 ve Franz Liszt'e ait Vallée d'Oberman isimli eserleri icra etti. İkinci yarıda ise Robert Schumann'ın Carnaval Op. 9'u seslendiren Reach, salonda bulunan Tekirdağlı sanatseverlere keyifli bir konser sundu.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen konseri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay da takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.