Hava Durumu

Schalke kazandı Galatasaray Avrupa Ligi'nde

Şampiyonlar Ligi'ne veda eden temsilcimiz Galatasaray, gruptaki son maçında Porto'ya evinde 3-2 mağlup oldu. Gruptaki diğer maçta Schalke 04, Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup edince temsilcimiz Galatasaray 4 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Schalke kazandı Galatasaray Avrupa Ligi'nde

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Devler Ligi umutlarının bittiği son grup maçında Porto'ya 3-2 mağlup oldu. Grup aşamasını 4 puanla tamamlayan sarı-kırmızılılar, gruptaki diğer mücadelede Schalke 04'ün Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup etmesiyle birlikte UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti. Galatasaray'ın gollerini Feghouli -penaltı- ve Eren Derdiyok kaydederken Porto'nun gollerini Felipe, Marega -penaltı- ve Oliveira attı. Feghouli, 67. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Maça iyi başlayan Galatasaray, 10. dakikada gole yaklaştı ve penaltı beklenildi. Sofiane Feghouli'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu, Porto savunması karşıladı. Ceza sahası dışından Badou Ndiaye'nin şutu Maicon Roque'ye çarptı ve top Eren Derdiyok'un önünde kaldı. Eren'in vuruşunda top sekerken daha sonra Garry Rodrigues'in vuruşunda top Portolu oyuncular tarafından çizgiden çıkarıldı. Galatasaraylı futbolcular bu pozisyonda topun elle çıkarıldığına yönelik itirazlarda bulundu. Belaruslu hakem Kulbakov pozisyonda Maicon'un ofsaytta olduğu gerekçesiyle en direkt serbest vuruş verdi.

NE YAPTIN EREN?

Temsilcimiz 14. dakikada yüzde 100'lük bir pozisyondan yararlanamadı: Sofiane Feghouli müthiş hareketlerle sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve ortasını yaptı. Ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Eren Derdiyok'un vuruşunda top dışarı çıktı.

PORTO ÖNE GEÇTİ

Porto 17. dakikada öne geçti: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alex Telles ceza sahası içerisine ortaladı, altıpas üzerinde topa iyi yükselen Felipe kafayla ağlara gönderdi.

HAKEM BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde hakem Kulbakov Porto lehine penaltı verdi: Sol çaprazdan içeriye giren Hernani, Mariano Filho'yla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve maçın hakemi Aleksei Kulbakov penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasına gelen Moussa Marega sol köşeye düzgün bir vuruş yaparak farkı 2'ye çıkardı.

BU KEZ GALATASARAY PENALTI KAZANDI

Temsilcimiz 45. dakikada penaltı kazandı: Felipe'nin müdahelesiyle ceza sahası içerisinde Garry Rodrigues yerde kaldı. Maçın hakemi Aleksei Kulbakov penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Feghouli yerden sol köşeye düzgün bir vuruş yaptı ve farkı 1'e indirerek sarı-kırmızılıları umutlandırdı.

İlk yarı Porto'nun 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray'da 46. dakikada Henry Onyekuru oyuna girerken Ryan Donk oyundan çıkan isim oldu.

Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya hızlı başladı: 49. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren Derdiyok topu dışarıya çıkardı, ceza sahası yayın üzerinde topla buluşan Garry Rodrigues şutunu çekti ancak Iker Casillas topa sahip oldu.

Bu pozisyondan kısa süre sonra bu kez Feghouli ile gole yaklaştık: Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sofiane Feghouli topu soluna çekip vuruşunu yaptı ancak top auta çıktı.

BU KEZ ONYEKURU KAÇIRDI

Temsilcimiz 56. dakikada çok tehlikeli geldi. Sofiane Feghouli'nin sağ kanattan ceza sahası içerisine taşıdığı topu, penaltı noktası önünde bulunan Henry Onyekuru'ya çıkardı ancak müsait pozisyonda yaptığı vuruş dışarıya çıktı.

KAÇIRDIK, ONLAR ATTI!

Porto 57. dakikada Porto durumu 3-1'e getirdi. Hernani sağ kanattan ceza sahası son çizgisine indi ve topu altıpas üzerindeki Sergio Oliveira'ya çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu.

Galatasaray, 59. dakikada bir pozisyondan daha yararlanamadı: Sofiane Feghouli sağ taraftan köşe vuruşunu kullandı, ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren Derdiyok topu dışarıya gönderdi. Bu pozisyon sonrasında Eren Derdiyok ıslıkla protesto edildi.

BU KEZ ATTI ANCAK PROTESTO SÜRDÜ

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Eren bu kez attı: Garry Rodrigues'in sağ kanattan altıpas üzerine yerden çıkardığı topta Eren Derdiyok farkı 1'e indirdi. Golün anonsunda taraftarlar anonsa eşlik etmezken sonrasında ise Eren'e ıslıkla tepki gösterildi.

BİR PENALTI DAHA!

Galatasaray, 66. dakikada bir penaltı daha kazandı ancak Feghouli bu kez yararlanamadı: Maxi Pereira ceza alanı içerisinde Garry Rodrigues'i düşürdü ve maçın hakemi Aleksei Kulbakov penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasına gelen Sofiane Feghouli vuruşunu yaptı ancak top üst direkten saha içerisine geri geldi.

Galatasaray, 68. dakikada Rodrigues ile gol aradı: Garry Rodrigues ceza sahası dışından yerden düzgün bir vuruş yaptı ancak Iker Casillas'ı geçemedi.

Maçın kalan dakikalarında Galatasaray girdiği pozisyonlardan faydalanamayınca mücadele Porto'nun 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Schalke 04'ün Lokomotiv Moskova'yı 1-0 mağlup etmesinin ardından Rusya ekibi 3 puanda kaldı. 4 puanı bulunan Galatasaray ise bu yenilgiye rağmen UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.