Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da 'Dama' heyecanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen '20. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası' Spor Toto ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla dama severler için kapılarını açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mustafakemalpaşa'da 'Dama' heyecanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin özel çabalarıyla yıllardır geniş kitlelere ulaşan ve "Dama'nın Kırkpınar'ı " olarak bilinen Türk Daması Şampiyonası, 23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde Merkez Katlı Pazar Yeri'nde gerçekleştirilecek.

Şampiyona, 50'si yabancı 200'den fazla dama severin katılımıyla 23 Ağustos Cuma günü saat 11.00'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Hakem heyetinin eşleştirmesiyle birlikte saat 15.00'da 1. tur müsabakasının gerçekleştirileceği şampiyona 3 gün sürecek ve 25 Ağustos Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Uluslararası Satranç Kuralları'nın (İsviçre Sistemi) uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmada, birinci 3.000 TL, ikinci 2.000 TL, üçüncü ise 1.000 TL'lik  para ödülünün sahibi olacak.

'Dama kardeşlik köprüleri kuruyor'

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kıvrak zekânın ürünü olan ve usta-çırak ilişkisiyle büyüyen, aynı zamanda Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında da ' Türk Daması' adıyla hala yaygın bir biçimde oynanan dama oyununu Osmanlının kültür mirası olarak geleceğe taşımak istediklerini söyledi.

Damanın insanlar arasında iletişimi güçlendirdiğini, ülkemizdeki damacıları orta doğu, uzak doğudaki ülkelerin damacıları ile ilçemizde bir araya getirerek kardeşlik köprüsü kurduklarını belirten Başkan Kanar; Dama, ülkemizde çok bilinmesine rağmen maalesef günümüzde bilgisayar oyunlarının popülerliğinin gerisinde kaldı. İlk çağlardan beri zihnin gelişimi için büyük bir işlev gören bu geleneksel oyunu yaygınlaştırmak için 20 yıldır çalışıyoruz. Bu süre zarfında Yerli ve Yabancı binlerce dama severi Mustafakemalpaşa'da ağırladık. Hedefimiz; milli kültürümüz olan bu güzel oyunu daha fazla kitlelere ulaştırmak ve gençlerin katılımını her yıl daha fazla artırarak onları bilgisayar oyunlarının esaretinden kurtarmaktır.20 yıl önce bu yönde atılan ilk adımın heyecanını bugünde paylaşmaya devam ediyoruz. Damaya gönül veren tüm vatandaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.