Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ'de açılan pankartla ilgili flaş açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartı, twitter hesabından yayınlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ'de açılan pankartla ilgili flaş açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grubunda konuşuyor.

"DAVA AÇILMIŞ, BERAAT ETMİŞ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ODTÜ'de açılan skandal Erdoğan pankartına değindi ve "Bu karikatür 13 sene önce Penguen dergisinde yayımlanmış. Dava açılmış ve karikatür beraat etmiş. Ben de kendi twitter hesabımdan paylaşacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca şunları söyledi:

Eren Erdem 29 Haziran'da tutuklandı. Eren Erdem niye kaçsın? Suçsuz bir insan kaçar mı? Dokunulmazlığı kalkıyor, duruşması eylül ayında, kaçabilir gerekçesiyle tutukluyorlar. Eren Erdem'in yazdığı kitapların tamamı FETÖ terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğu anlatmaktadır. 9 kitabı var. Gerekçe gizli tanık. Karar gazetesinin sahibi Eren Erdem'e 'Bana Turgay Oğur vasıtasıyla ulaştılar. Vergi borçlarımı kapatacaklar, senin hakkında bazı suçlamalar olacak' diye. Ben yargının içinde bulunduğu perişan hali size sunuyorum.

"FERİŞTAHINIZ GELSE GERİ ADIM ATMAM"

Hiçbir hakim unutmasın sizi izlemek, takip etmek ve teşhir etmek benim boyunum borcudur. Sanıyorlar ki biz böyle baskı kurdukça, milletvekillerini hapse attıkça, tazminat cezası verince Kılıçdaroğlu geri adım atacak, sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım. Her ortamda ve her yerde hakkı, hukuku, adaleti savunacağım.

Adalet istiyoruz, hakkı ve hukuku istiyoruz. Cübbeni çıkaracaksın, geleceksin buraya. Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan hakimi Yargıtay'a atadılar. Yargıtay için yüzkarasıdır. Yarın birisi Yargıtay kararını uygulamıyorum derse ne olacak. Hukuksuzluğu hukuk kültürü diye yurtturmaya çalışıyorlar. Adalet yok.

Tekirdağ, Çorlu'da tren kazası yaşadık. Derhal bölgeye genel başkanımız başkanlığında heyet gönderdik. Araştırmalarını yaptılar, bir rapor hazırladılar. Yarın Çorlu'da bu raporu paylaşacağız. Ulaştırma Bakanı hemen bir açıklama yaptı. Menfez ile ray arasındaki açıklık, yağıştan değil, toprağın baskılanmamasından dolayı... Konuyu TBMM'ye getireceğiz, araştırılmasını isteyeceğiz.

Ayrıntılar Geliyor..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.