Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kaşıkçı' eleştirisi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2018 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kaşıkçı' eleştirisi!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları

Terör defalarca söylediğim yine söylüyorum bir insanlık suçudur. Terörün genci yaşlısı yoktur. Çünkü teröristlerin vicdanı yoktur. Amaçların ulaşmak için her yola başvururlar. Terör örgütüyle masaya oturanlara hiç kimse unutmasın.

Defalarca uyardık kendilerini tuttuğunuz yol yol değildik dedik. Bütün şehitlerin vebali onların boynunadır. Biz bütün bunları dünyaya anlatmak zorundayız.

Siyaset niye vardır niye siyaset yaparız. Ülkeyi büyütmek için siyaset yaparız. Huzur olsun diye siyaset yaparız. Siyasetin varlık nedeni daha itibarlı daha saygın bir Türkiye inşa etmektir.

Gencecik çocukları eğer hapse atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile neden böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Üstelik yasalara aykırı olarak yaptır. Tam bir zorba devlet. Yaptıkları kanunsuzluğunun farkına varıp sabaha karşı serbest bıraktılar. Bir ülke düşünün avukatı hapiste, bir ülke düşünün gazeteci hapiste, bir ülke düşünün akademisyenleri hapiste ve bir ülke düşünün gencecik fidan gibi gençleri hapiste. Gayet açık söylüyorum. Siyasi görüşlerinizi açık açık dile getiren hakimler var. Geldiğimiz nokta budur.

Efendim bir ülkeden demokrasinin varlığı önemlidir. Demokrasi aynı zamanda herkesi can ve mal güvenliğinin altına alınmasıdır. Demokrasi budur. Demokrasilerde herkesin can ve mal güvenliğini sağlamak zorundasın.

Bir kişi düşünün yabancı gazeteci, Suudi kökenli başkonsolosluğa giriyor, çıkamıyor bir türlü. Bir sürü rivayet var, öldürüldü diye. Bir gazeteciyi sen koruyamıyorsan, onun güvenliğini sen sağlayamıyorsan, Türkiye Cumhuriyeti devletinden söz edilebilir mi. Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girişinin fotoğrafını yabancı bir haber ajansı servis ediyor.

Türkiye bir çadır devleti değildir kimse sorumlusu hemen yargıya teslim edilmelidir. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz.

Siyasetçinin ahlak kuralları olması lazım. Türkiye'de bu yok. Oysa siyasetçi için kesinlikle olmalı çünkü siyasetçi topluma örnek olması lazım. Siyasetçinin kesinlikle yalan söylememesi lazım. Ahlaki değerleri bu nedenle yükseltmek zorundayız.

Kızılcahamam'da bir toplantı yapıyor saat 10.30 Erdoğan kürsüde konuşuyor. "Ekonomide kriz var ama özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum." Aynı salon aynı dinleyiciler ve Erdoğan konuşuyor. "Türkiye de kriz yok, manipülasyon var." Milletin kafası karıştı. Manipülasyon var diyor yapanı al yargıya teslim et.

Bir ülkenin en tepe noktasındaki bir yönetici 18 dakika içinde birbirine tamamıyla zıt bir şeyi nasıl söyler. Efendim kriz yokmuş. Bu kısmı doğru sarayda valla kriz yok.

Sarayda kriz yok sarayın beslemelerinde de kriz yok. Kim bunlar dolarla ihale alanlar. Dolar ne kadar yükselirse adamın keyfi kadar yerine gelir. Onlar krizden etkilenir mi. Kriz nerede peki? Vatandaşın mutfağında.

Benim saygı duyduğum Erdoğan seçimi kazandıktan sonra Keçiören'de mütevazi evde oturan Erdoğan'dır.

8 ayda milyoner sayısı 53 bin 439 kişi artmış krizi fırsata çevirmişler doğrudur kim bunlar emekçi mi, işçi mi. Tefeciler rantiyeciler ve stokçular.

Dolar aldı başını gidiyor fiyatlar aldı başını gidiyor iki ay içerisinde yüzlerce esnaf iflas etti. Türkiye şahlanacak dediler ne şahlandı dolar ne uçtu fiyatlar. Türkiye yönetilmiyor Türkiye savruluyor.

Enflasyon rakamını açıklayan adamı görevden aldılar. Berat Bey'in bir arkadaşını göreve getirdiler.

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun tepesindeki bir insan başka bir ülkeden büyük paralarla hibe kabul etmez. Kabul edilirse o devlete gebe kalırsın. Şerefin varsa onurun varsa uçağı yarın sabah iade edersin.

Benim dedelerim İran'ın Horasan'ından Türkiye'ye gelmiştir. Benim dedelerim Selçuklu döneminde buraya gelmişlerdir. 1000 yıllık bir kalmışlığımız vardır Anadolu'da. Anadolu erenleri olarak geldiler Anadolu'ya Mevlana gibi. Anadolu'nun Türkleşmesini sağladır.

Sen kim oluyorsun da benim Müslümanlığımı sorguluyorsun. Benim Müslümanlık anlayışımla onun Müslümanlık anlayışı aynı değil. Ben haram yemem o yer, ben yalan söylemem o söyler, ben devletin hazinesine göz dikmem o diker. Benim inancımı sorgulamak için yetkiyi sana kim verdi.

Sen kim oluyorsun da böyle bir yetkiye sahip olduğunu çıkıp din adamlarının önünde söylüyorsun. Haramzadelerden bu ülkeye hayır gelmez.

45 yıl önce hayatını kaybetmiş, hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Neyini söyleyeyim İnönü'nün... İnsana saygılı inanca saygılı, siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Neymiş İnönü Amerikan bayrağını sallamış. İlber Ortaylı'nın dediği gibi Türk ve diğer ülkenin bayrakları aynı anda taşınır. Adam devlet geleneğini bile istismar edecek kadar acziyet içinde. İsmet İnönü ile ilgili şunu söyleyebilirim kimse onu aldatamadı. Kimsenin kulu kölesi olmadı.

İsmet İnönü hiçbir zaman devletin kozmik odasını terör örgütlerine açmadı.

Ya sen... Kendi topraklarını terk ettin Süleyman şah türbesini kaçırdın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.