Hava Durumu

İşte Türkiye'nin Oscar adayı

Amerika'da yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film Dalı'nda Türkiye'nin adayı Nuri Bilge Ceylan'ın 'Ahlat Ağacı' filmi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İşte Türkiye'nin Oscar adayı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, Amerika'da yapılacak 91. Akademi Ödülleri (OSCAR) Yabancı Dilde En İyi Film Dalı'nda Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN ADAYI 'AHLAT AĞACI' OLDU

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran 12 filmin değerlendirildiği Kurul'da yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı 'Ahlat Ağacı' filmi, Türkiye'nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi.

HAZİRAN'DA VİZYONA GİRDİ

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 71. Cannes Film Festivali'nde büyük ses getiren son filmi Ahlat Ağacı, 1 Haziran'da vizyona girdi.

Ahlat Ağacı; Koza (1995), Kasaba (1997), Mayıs Sıkıntısı (1999), Uzak (2002), İklimler (2006), Üç Maymun (2008), Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) ve Kış Uykusu (2014) filmlerinden sonra Nuri Bilge Ceylan'ın dokuzuncu filmi olarak seyirciyle buluştu. Doğu Demirkol ve Murat Cemcir'in başrolde yer aldığı filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu da bu isimlere eşlik ediyor.

CANNES FİLM FESTİVALİ'NDEN ELİ BOŞ DÖNDÜ

71. Cannes Film Festivali'nde yarışan ancak eli boş dönen Ahlat Ağacı, festivaldeki gösteriminden sonra film 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Bu yılki Altın Palmiye'nin sahibi Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın yönettiği Manbiki Kazoku filmi oldu. Ceylan, Cannes Film Festivali'ne ilk kez Koza filmiyle 1995'de yarışmacı olarak katılmıştı. Festivalde yarışan filmleri değişik dallarda çok sayıda ödüle layık görülen Ceylan, Kış Uykusu filmiyle 2014'de Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmıştı.

FESTİVAL İÇİN FİLMİ KISALTMADI

Film, 3 saat 8 dakika sürüyor. Cannes Film Festivali yönetimi, Nuri Bilge Ceylan'dan festival için kısaltmasını istese de yönetmen bu talebe olumsuz yanıt verdi.

FİLMİN İLHAM KAYNAĞI

Ceylan, Cannes Film Festivali'nde kendisine yöneltilen Ahlat Ağacı filminin hikayesi hakkındaki soruya, "Doğduğum şehirde bir babayla, öğretmen bir baba ile karşılaştım. Bu tanışma beni çok etkiledi" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.