Hava Durumu

İşte Hollanda'yı kana bulayan saldırgan

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucunda 3 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı. Hollanda polisi, 37 yaşında saldırganın Türk kökenli olduğunu ve her yerde arandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İşte Hollanda'yı kana bulayan saldırgan

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda meydana gelen silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı. Polis, 37 yaşındaki şüpheli Gökmen Tanış'a 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu.

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10.45'te silahlı saldırı gerçekleştirildiği, tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle yaralıların olduğu ve 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Polis, kentte birden fazla noktada ateş açıldığını söyledi.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

HOLLANDA HÜKÜMETİ ACİL TOPLANDI

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için kabineyi acil olarak topladı.

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.

CAMİLERİN ETRAFINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Hükümetin de saldırı üzerine acil toplanacağı belirtildi. Kriz masaları oluşturulurken, Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke çapında güvenlik tedbirleri de artırıldı. Polis, Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından özellikle camilerin etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

SALDIRGAN TÜRK ÇIKTI: YAKLAŞMAYIN

Yerel medya, kaçan saldırganın saklandığı sanılan bir binanın terörle mücadele ekipleri tarafından kuşatıldığını aktardı. Polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' yönünde uyarıda bulundu. Saldırganın adının Gökmen Tanış olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.