Hava Durumu

İnternet haberciliği Meclis gündeminde

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Meclis bütçe görüşmeleri sırasında İnternet gazeteciliğinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Başevirgen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a "İnternet medyasını Basın Kanunu kapsamına alan yeni medya yasa tasarısıyla ilgili düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İnternet haberciliği Meclis gündeminde

Yıllırdar bir yasaya tabi tutulmayan internet haberciliği yeniden gündemde. İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasıyla ilgili TBMM Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, binlerce internet gazetesi sahibi ve çalışanını ilgilendiren soruyarı Meclis gündemine taşıdı.

Başevirgen, bütçe görüymelerinin soru-cevap bölümünde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a internet gazetecilerinin merakla beklediği yeni medya yasa tasarısıyla ilgili çözülmesi gereken sorunlarla ilgili soruları yöneltti.

CHP'li Başevirgen, "İnternet medyası çalışanları halihazırda basın işçisi sayılmıyor. Sarı basın kartı alamıyor ve yıpranma payı haklarından mahrum ediliyor. Basın İlan Kurumu ise internet sitelerine ilan vermeyerek, hem çalışanların hem de haber sitelerinin mali zorluklar yaşamalarına neden oluyor. Bu sektörde emek veren çoğu basın emekçisinin merakla beklediği bir yasa tasarısı var. İnternet medyasını Basın Kanunu kapsamına alan yeni medya yasa tasarısıyla ilgili bu düzenlemeyi ne zaman yapacaksınız" diye konuştu.

Oktay'ın Evirgen'in sorularına bir kaç gün içinde yazılı olarak cevap vermesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.