Hava Durumu

Flaş karar! Andımız geri dönüyor

Danıştay 5 yıllık yasağa noktayı koydu: Öğrenci Andı okullarda okunacak

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Flaş karar! Andımız geri dönüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Andımız"ın okunmasına koyduğu yasak, aralarında Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen'in de bulunduğu eğitim sendikalarının tam 5 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından iptal edildi. Andımız okullarda yeniden okutulacak.

Eğitim-İş Sendikası'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"08.10.2013 tarihinde yayınlanan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikle "Öğrenci Andı" kaldırılmıştı.

Eğitim-İş'in değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından açtığı ve beş yıl süren dava sonuçlanmıştır. Danıştay 8. Dairesi öğrenci andının okunmasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar vermiştir. Eğitim-İş olarak 2013 yılında dava dilekçemizde yer alan ifadelerin ve gerekçelerin neredeyse aynen Danıştay kararında yer alması bizi daha da haklı çıkarmaktadır.

Geçmişi Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanan öğrenci andının kaldırılması tamamen siyasi iktidarın tasarrufu ile gerçekleşmişti. O dönemdeki siyasi konjonktürün sonucu olarak öğrenci andının kaldırılmasına ilişkin sendikamız başta olmak üzere halkımız tarafından da büyük tepkiler gösterilmişti.

Buna rağmen iktidar kararından dönmemiş ve okullarımızda beş yıl boyunca öğrenci andı okutulmamıştır.  Beş yıldır süren mücadelemiz sonucunda yargıdan çıkan kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acilen uygulanmasını ve öğrenci andının tekrar mevzuata girmesini talep ediyoruz.

Eğitim-İş olarak; MEB'in kararın gereğini yerine getirmemesi halinde her türlü hukuki ve örgütlü mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz."

ANDIMIZ

Türküm, doğruyum, çalışkanım
İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir
Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun
Ne Mutlu Türküm Diyene! "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.