Hava Durumu

Facebook'tan Tinder'a rakip geldi! 20 ülkede yayında

Facebook yeni arkadaşlık uygulaması olan Tinder'a rakip olarak gösterilen Facebook Dating'i 20 ülkede kullanıcılarına açtı. Avrupa ülkelerine ise 2020'de açılması bekleniyor. Peki Facebook Dating nedir? Nasıl çalışacak? İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2019 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Facebook'tan Tinder'a rakip geldi! 20 ülkede yayında

Facbook Dating, ilk olarak F8 konferasında tanıtılmıştı. Facebook kurucusu Marck Zuckerberg'in bugün paylaştığı gönderisinde Facebook Dating'in 20 üllkede yayına alındığı açıklandı.

Facebook Dating nedir?

Facebook Dating, belli bir yaş kitlesi, bölge gibi birçok kriterlere göre eşleştirme yaparak sizlere karşı cinsten arkadaş bulmanız için geliştirilen bir uygulama. Dating şu anda yalnızca mobil cihazlarda çalışıyor ancak telefonunuza ek bir uygulama indirmeyi gerektirmeyecek.

Facebook Dating nasıl çalışıyor?

Kullanıcılar, eğer 18 yaşının üzerindelerse ve profillerindeki ilişki durumu uygunsa, Dating hizmetine davet eden kartlar görecek. Bu kartın bir benzeri, Facebook menüsünde de sürekli olarak yer alacak. Şimdilik Facebook Dating sadece mobilde var ve sosyal ağın ana iOS ve Android uygulamalarına dahil edilecek.

Facebook Dating, telefonların konum özelliğini kullanarak şehir ve adresi doğrulayacak. Dating'e özel olaran biyografi, işyeri, eğitim, dini inanç, boy ve çocuk sahibi olma gibi detaylar listelenebilecek. Ayrıca Dating üzerinde kullanıcılar sadece kadın ve erkek olarak değil, farklı cinsel yönelimlerle de listelenebilecekler. Kullanıcılar profillerini yayınlamadan önce, Instagram ve Facebook adreslerinde ekli olan arkadaşlarıyla ilgili 20 soruyu cevaplayacaklar. Kullanıcılar daha sonra maksimum 100 kilometreye kadar olan alan içerisindeki eşleşmeler bulabilecek.

Uygulama içerisindeki mesajlaşma Facebook Messenger'a bağlantılı olmayacak. Eşleşme sonucunda iki kişi anlaşırsa, buradan başka bir yere çevrimiçi olarak bağlanabilir veya şahsen buluşmaya karar verebilirler.

Tinder'dan farkları

Tinder'dan farklı bir arayüze sahip ve Tinder'da olduğu gibi adayların sağa veya sola kaydırılması ise söz konusu değil. Eğer biri ile ilgileniyorsanız, doğrudan profillerine yorum bırakabilir ya da beğen butonuna basabilirsiniz. Son olarak Facebook Dating'in arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla veya arkadaş çevrenizde bulunmayan kişilerle eşleşmenizi sağlıyor

20 ülkede yayında

Facebook'un yeni özelliği Dating'in şimdilik yayında olduğu ülkeler arasında Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Ekvador, Guyana, Lados, Malezya, Meksika, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Surinam, Tayland, Uruguay ve Vietnam yer alıyor.

Özelliğin Avrupa ülkelerine ise 2020'nin başlarında açılması planlanıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.