Hava Durumu

EYT'lilere yine kötü haber

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in emeklilikte yaşa takılanlar için verdiği kanun teklifinin gündeme alınması reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
EYT'lilere yine kötü haber

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Meclis Genel Kurulu'ndaydı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in hazırladığı EYT kanun teklifi bugün Genel Kurul gündemine geldi.

İlk olarak teklifi hazırlayan CHP'li Gürer söz aldı. Emeklilikte ortaya çıkan haksızlığın giderilmesi için kanun teklifi hazırladığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Gürer "gelin bu yanlışı düzeltelim, kendi çalışanlarımızın mağduriyetini giderelim" dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da kanun teklifine destek verdiklerini belirterek "milyonlarca vatandaşımızın mağduriyetini uzlaşmayla çözelim" çağrısında bulundu.

DERNEK YÖNETİCİLERİNİ ÇIKARMAK İSTEDİLER

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun konuşması sırasında izleyici bölümünde bulunan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ziyaretçi saati dolduğu gerekçesiyle dışarı çıkartılmak istendi. Bunun üzerine CHP grup başkanvekili Engin Altay duruma müdahale etti. Meclis Başkanvekili Mithat Sancar da dernek yöneticilerinin Genel Kurul çalışmalarını takip edebileceklerini söyledi.

AK PARTİ "SABIR" İSTEDİ

Teklifin emekliler için yeterli olmadığını savunan Ak Parti Grup başkanvekili Cahit Özkan ise "emeklilerimiz için önemli adımlar atacağız, hak ettikleri maaşı almalarını sağlayacağız sadece biraz sabır istiyoruz" dedi. Özkan konuşması sırasında muhalefeti "boş işlerle uğraşmakla" suçlayınca CHP Grup Başkanvekili tepki gösterdi.

MHP'DEN KİMSE KONUŞMADI

Türkiye İşçi Partisi ile Saadet Partisi de teklife destek verdiklerini açıklarken. MHP adına konuşma yapılmaması dikkat çekti. CHP, oylamanın açık yapılmasını istedi, Meclis Başkanvekil Sancar ise içtüzük gereği bu talebi işleme almadı. Bunun üzerine usül tartışması açıldı.

KANUN TEKLİFİNİN GÜNDEME ALINMASI REDDEDİLDİ

Usül tartışmasının ardından yapılan oylamada CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in emeklilikte yaşa takılanlar için verdiği kanun teklifinin gündeme alınması reddedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.