Hava Durumu

Erdoğan'dan silah yaptırımına net cevap: "Siz vermezseniz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazete yöneticileriyle yaptığı toplantıda Almanya'nın Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kararı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2019 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan'dan silah yaptırımına net cevap: "Siz vermezseniz..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazete, televizyon ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde yaptığı görüşmede Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'ye karşı uygulamaya konulacağı beliirtilen silah ambargosu ile ilgili olarak son  derece çarpıcı bir açıklama yaptı:
"Bugün Almanla Şansölyesine de söyledim.  'Ben silah göndermeyeceğim' gibi yaklaşımlarınızı bana izah eder misiniz? dedim. Bu ne anlama geliyor? Dün Dışişleri Bakanınız parlamentoda böyle bir açıklama yaptı. Biz o zaman NATO'da nasıl ortağız? Siz bize silahı bedava vermiyorsunuz. Paramızla veriyorsunuz. Peki, bulunduğumuz noktada NATO'yu korumaya gelince, bu koruma işlemini nasıl yapacağız? Şunu da söyleyeyim. Siz vermezseniz dünyada bu silahları temin edeceğimiz yerler bitmedi. Patriotlar verilmedi, biz de S-400 aldık. Yıllarca İHA'yı vermediler. İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yaSiz vermezseniz dünyada bu silahları temin edeceğimiz yerler bitmedi. Patriotlar verilmedi, biz de S-400 aldık. Yıllarca İHA'yı vermediler. İHA'yı yaptık. SİHA'yı vermediler SİHA'yı yapıyoruz. Şimdi SİHA'nın bir kademe daha ilerisini test ediyoruz, o da olacak. Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerle yaptığı görüşmede "ekonomik yaptırım" tehditleri ile ilgili olarak ise "Bu ekonomik yaptırım, vesaire gibi ifadeler kullanılıyor ama doğrusu ben bu konularda da bu ifadeleri bu sürecin biraz nükteleri olarak görmek istiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.