Hava Durumu

Dünya ayağa kalktı! Postanede tecavüz tuzağı...

Bir haftayı aşkın süredir kayıp olan 19 yaşındaki üniversite öğrencisinin, postanede tuzağa düşürülerek tecavüze uğradıktan sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı.Dünyayı ayağa kaldıran cinayet davasında sona gelindi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2019 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dünya ayağa kalktı! Postanede tecavüz tuzağı...

Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da gerçekleşen korkunç olay, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Cape Town Üniversitesi öğrencisi Uyinene Mrwetyana, 24 Ağustos Cumartesi gününden beri kayıptı.

19 yaşındaki sinema öğrencisi, son olarak kahverengi bol bantolon ve siyah bir el çantasıyla postaneye giderken görülmüştü.

Çevresi tarafından çok sevilen Uyinene, aradan saatler geçmesine rağmen evine dönmeyince ailesi ve arkadaşları endişelenmiş, polise haber verilmişti.

Polis ekipleri, o zamandan beri kayıp olan Uyinene Mrwetyana'yı bulmak için arama çalışmalarını titizlikle yürütüyordu.

Acı haber Uyinene Mrwetyana'nın ailesine iki ay önce ulaşmış ve Uyinene'nin cansız bedeni katilin açıklamasından sonra bulunmuştu.

Postanede çalışan bir adamın, Uyinene'ye tuzak kurduğu, tecavüz ettikten sonra da öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Polis 42 yaşındaki zanlıyı sorguladıktan sonra otomobilinde yaptığı araştırma sonucunda kan izlerine rastlamıştı.

Bunun üzerine zanlı, genç kıza tecavüz ettikten sonra onu öldürdüğünü kabul etmişti. Luyanda Botha adlı cani, korkunç bir plan yaparak genç kızı tuzağa düşürmüştü. Botha, postaneye gelen genç kıza, elektrikle ilgili sorun yaşandığını, daha sonra tekrar gelmesi gerektiğini söylemişti.

Uyinene Mrwetyana, adama inanarak onun söylediği saatte tekrar gelmiş ve kapıyı üzerine kilitleyen adam tarafından tuzağa düşürülmüştü..

Genç kıza tecavüz ettikten sonra onu vahşice öldüren adam, cesedi ise arabayla götürüp ıssız bir yere attığını itiraf etmişti.

Uyinene Mrwetyana'nın cinayeti, hem ülke hem de dünya çapında büyük yankı uyandırmış, pek çok kadın protestolar düzenlemek üzere sokağa dökülmüştü.

Sussex Düşesi Meghan Markle da, Uyinene'nin katledildiği yere kurdele bağlayarak olaya tepkisini göstermişti.

Luyanda Botha, mahkeme salonunda cinayeti nasıl işlediğini detaylı bir şekilde anlattı. Üniversite öğrencisinin duruşma salonundaki yakınları, göz yaşlarını tutamadı. Davayı takip eden bir vatandaş ise, katile "Seni domuz!" diye bağırdı.

Cape Town Mahkemesi, Luyanda Botha'yı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.