Hava Durumu

Dolarda yeni zirve: 4.65

Dolar endeksindeki düşüşe rağmen TL negatif ayrışmayı sürdürdü ve dolar/TL 4.66'yı geçerek bir rekor daha kırdı. Euro ise tarihi zirveyi 5,49'un üzerine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dolarda yeni zirve: 4.65

Gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik iyimserliğe rağmen TL, Fitch açıklamalarının da etkisiyle dolar karşısında değer kaybetti. TL'de benzer para birimlerinden negatif ayrışma trendi bugün de devam etti.

Dolar/TL, 4.6645 ile tarihi zirvesini yenilerken, euro 5,4961 ile rekor kırdı.

Saat 16.29 itibariyle dolar/TL 4.6327, euro/TL 5.4646 seviyesinde yer aldı.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Türkiye'ye yönelik algı kendi kendine düzelemeyecek kadar bozuldu. Bu algıyı düzeltecek bir adım gelmedikçe TL'deki değer kayıplarının da durması beklenmemeli." dedi.

Bankacılar iç siyasi gelişmelerin ve küresel piyasaların yakından takip edildiğini TL'ye özgü artan baskı sonrası Merkez Bankası'nın olası adımlarının ve/veya açıklamalarının da yakından izlendiğini belirtiliyorlar.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının Haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra keyfi politika yapımı ve politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini belirtti.

Fitch ayrıca bu durumu daha zorlu küresel finansman koşullarının Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının yarattığı kırılganlığı test edeceği bir zamanda gelmesi muhtemel olduğunu da dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.