Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan altın ve dolardaki artışı yorumladı

Ayasofya Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası dolar kurundaki aşırı artışı değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var" dedi. Türkiye'nin 105 milyar dolar rezervi olduğunu belirten Erdoğan, "Dimdik ayaktayız" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan altın ve dolardaki artışı yorumladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ekonomi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dolar kurundaki yükselişi değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin 105 milyar dolarlık rezerviyle dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"2002'DEN BU YANA NEREDEN NEREYE GELDİK"

Dünyada şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursan ABD başta olmak üzerere ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zikzakların olduğunu görürsünüz. Bize zaten dışarıdakiler yetiyor ama içeridekiler de onları pompalama görevi yürütüyorlar. Çok açık samimi bir şey söylüyorum. Biz 2002 Kasım'ında göreve geldik. Göreve geldiğimiz zaman sizler de yazılı ve görsel medya olarak size söyleyeceğim rakamlara dikkat edin. 2002'de milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019'da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı. Bakın nereden nereye. Yine göreve geldiğimizde IMF borcumuz 23,5 milyar dolardı. Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık.

105 milyar dolar rezerv var. Türkiye bir tırmanışta ancak bunu görmek istemeyenler var. Ben size belgelerle konuşuyorum. Mesela sadece açılan şirket sayılarına bakıyorsunuz 30 bin 842 iken, şu anda 2017 itibariyle 85 bin 265 adet şirket açılmış. Bazı sıkıntılarımız var yok değil. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız. Türkiye'de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. Terörle mücadelede 17-18 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz. Bu mücadele öyle ücretsiz yapılmıyor.

"DÖVİZ VE ALTININ ZAMANLA OTURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ben dövizinde altının da zamanla yerine oturacağını düşünüyorum. Bunlar gelip geçici şeyler. Dünkü ekonomi toplantısı düzeltmeye yönelik adımlardır. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın bugünden daha da güçlü olacağız. Benim Hazine ve Maliye Bakanım Berat Albayrak ile ilgili yaptıkları karalamaların hepsi yetişemedikleri üzüme koruk deme şeklinde. Sen ülkeye bak. Sayısız ülkeye yardım ettik. Sayısız hastane açtık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.