Hava Durumu

Çocuklar için boy uzatan yiyecekler nelerdir? En etkili besinler...

Çocuklarda boy uzamasına teşvik açısından en etkili yiyecekler mevcuttur. Çocuklar için boy uzatan yiyecekler nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 05:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 05:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çocuklar için boy uzatan yiyecekler nelerdir? En etkili besinler...

Çocuk gelişimi açısından evebeynler tarafından sıklıkla takip altına alınması gereken bir süreç olan, ''boy uzaması'' pek çok değişkenden etkilenmektedir. Beslenme, çocukların sağlıklı bir biçimde vücut gelişim evresini tamamlayabilmeleri açısından ve boylarının uzamasının sağlanabilmesi için önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle anne-babaların çocukların boylarının uzaması için yedikleri ve içtiklerine gereken özen göstermesi; tamamen sağlıklı, kaliteli ve doğal besinler tercih etmesi gerekmektedir.

Doğru bir beslenme ile vücutlarının gelişim için ihtiyaç duyduğu protein, vitamin, mineral, kalsiyum gibi maddeleri almasını sağlayarak; kemik ve kas gelişiminin de önemli ölçüde desteklenmesiyle birlikte boylarının da doğru orantılı olarak uzamasını sağlamaktadır. Her ne kadar çocuklarda boy uzaması genetik faktörlere bağlı olarak farklılıklar arz edebilse de, beslenme şekli de çocuğunuzun gelişim sürecinde doğrudan bir etkisi bulunup, en az genetik faktör kadar önemli bir etmendir.

Peki, uzmanlar tarafından da boy uzamasında beslenmenin ehemmiyetinin her defasında dile getirildiği çocuklar için boy uzatan yiyecekler nelerdir? İşte, kolay ve hızlı bir şekilde elinizin altında bulundurabileceğiniz en etkili boy uzatan besinler...

ÇOCUKLAR İÇİN BOY UZATAN YİYECEKLER NELERDİR? EN ETKİLİ BOY UZATAN BESİNLER...

Tereyağı

Çocuklarınızın beslenmesi açısından margarin yerine tereyağı kullanılmalıdır. Çünkü tereyağı içerisinde yüksek miktarda protein, A,K ve E vitamini, mineral barındırmakla birlikte yoğun biçimde büyümeyi ve gelişmeyi desteklemeye yardımcı olmaktadır.

Tavuk ve Kırmızı Et

Tavuk, hayvansal gıdalar içerisinden en zengin proteine sahip olmaktadır. İçerdiği yüksek miktardaki protein taşıması sayesinde önemli ölçüde kas ve dokuların gelişimini sağlamaktadır. Bununla birlikte kırmızı et de protein açısından zengin bir besin olmakla birlikte çocuklarda boy uzamasını teşvik etmektedir.

Süt, Peynir ve Yoğurt

Kalsiyum açısından incelediğinde ise en zengin besin grubu hiç şüphesiz süt ve süt ürünleridir. Yoğun olarak protein içerdikleri için, hem çocuğunuzun boyunun uzamasını teşvik edici özelliği bulunmakta ve hem de probiyotik etkisi sayesinde de çocuğunuzun sindirim sisteminin çalışması ve düzenlenmesi için etken rolünü üstlenmektedir.

Sebze ve Meyveler

Kemiklerin büyümesi ve gelişmesi, kasların da güçlenmesi açısından vitamin ve lif maddelerinin yüksek miktarda olduğu kayısı, turunçgiller, havuç, kavun, greyfurt, mango, papaya, karpuz, kabak, brokoli, ıspanak, patates, nohut gibi sebze ve meyveler tüketilmesine özen gösterilmelidir. Bu sıraladığımızın sebze ve meyvelerin içerisinde yer alan folik asit ve A vitamini boy uzamasında yardımcı olmaktadır.

Soya

Bütün sebzeler içinde en fazla proteine sahip bir besindir. Soyanın içerisinde bulunan yüksek miktarda protein kemiklerin güçlenip gelişmesinde ve doku kütlesinin artmasında ciddi ölçüde yarar sağlamaktadır. Çocuklarda boy uzaması için, günlük 50 gramlık soya tüketimi yeterli olmaktadır.

Kuru İncir

Kuru İncir ise lif açısından son derece zengin bir besindir Kuru incir içerisinde barındırdığı yüksek protein sayesinde gerek hücre yenilenmesine gerekse boy uzamasına yardımcı olmaktadır.

Yulaf

Yulaf da bolca protein maddesi taşıyan bir besindir. Kasların gelişip güçlenmesini ve miktarını artırmakla birlikte boy uzamasını destekleyici özelliği bulunmaktadır. Her gün 60 gram tüketilmesi önerilmektedir.

Pekmez

Pekmez de Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Enerji vermesiyle bilenen pekmez, çocuk gelişimi açısından da önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda içerisinde potasyum, magnezyum ve demir maddeleri de bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.