Hava Durumu

Churchill'in torunu: Zavallı ve kifayetsiz

İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill'in torunu Nicholas Soames, ABD Başkanı Donald Trump'ı Amerikalı askerlerin Paris yakınlarındaki mezarlığını ziyaret etmeyi reddettiği için eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2018 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Churchill'in torunu: Zavallı ve kifayetsiz

Birleşik Krallık Parlamentosu Üyesi Nicholas Soames, Trump'ın hava şartlarından dolayı 1. Dünya Savaşı'nda ölen Amerikalı askerlerin Paris yakınlarındaki mezarlığını ziyaret etmemesi üzerine, Twitter'dan yaptığı paylaşıla ağır bir şekilde eleştirdi.

Soames, "Onlar düşmanları ile yüz yüze çarpışarak öldüler, zavallı kifayetsiz Trump ise yaşamını yitirenlere saygısını göstermek için hava durumuna karşı koyamadı" ifadelerini kullandı.

​ABD Başkanı Trump'ın bu kararıyla ilgili bir açıklama da ABD eski başkanlarından George W. Bush'un konuşma metinlerini hazırlayan ABD-Kanada asıllı siyaset bilimci David Frum'dan geldi.

'KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDAN KORKTU'

Frum'un açıklamasına göre Trump, Paris'teki anma etkinliğine gitmekte ısrar etti, fakat oraya ulaştıktan sonra kötü hava şartlarından korktu ve 'otel odasında televizyon karşısında oturdu'.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın, havanın yağmurlu olmasını nedeniyle Birinci Dünya Savaşı'nda ölen ABD askerleri için Fransa'daki mezarlıkta düzenlenen törene katılmadığı duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.