Hava Durumu

CHP'nin Bursa Büyükşehir adayı Bozbey!

CHP'de, yerel seçimler öncesi Bursa'da yapılan anketten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Bozbey'in adı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP'nin Bursa Büyükşehir adayı Bozbey!

CHP'de yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Daha önceki seçimlerin aksine bu kez adaylarını önceden belirlemek  isteyen CHP, seçim kampanyasını geçen hafta düzenlenen belediye başkanları toplantısıyla başlattı.

CHP'de, aday adaylığı için son başvuru tarihi, kamu çalışanları hariç, 19 Ekim olarak açıklanırken, bazıları sürpriz olmak üzere belediye başkanlığı  için çok sayıda isim netleşmeye başladı.

BURSA'DA BOZBEY

CHP Bursa İl Başkanlığı'nın özel bir şirkete yaptırdığı anketin sonuçları da netleşti. Buna göre Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı en çok geçen isim oldu. 

ANKARA VE İSTANBUL AYRI TUTULUYOR

İstanbul'u diğer seçim bölgelerinden ayrı tutan CHP'de, Ankara için  iki isim öne çıkıyor. Bunlardan ilki geçen seçimde de CHP'nin adayı olan Mansur Yavaş, diğer isim ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Cengiz Topel Yıldırım.

Mansur Yavaş'ın adaylıkta öne çıktığı bilinirken, il örgütünün bu isme  temkinli yaklaştığı belirtiliyor. Önceki gün yapılan Ankara bölge toplantısında  bu konunun gündeme geldiği ve durumun üyelere sorulmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Parti, bu durumda Ankara adayı için hakim gözetiminde olmasa da  önseçime başvurmuş olacak.

İZMİR'DE MİLLETVEKİLİ ADAY İSTEMİYOR

CHP'de yerel seçim adayı konusunda en çok konuşulan diğer şehir ise partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir.

Aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda ismin, İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklamasına karşın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de milletvekili bir adaydan yana olmadığı belirtiliyor.  

Kılıçdaroğlu'nun, İzmir için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'u düşündüğü  ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.