Hava Durumu

CHP, EYT'lilerin sorunları için toplanıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) bu mağduriyetlerinin giderilmesi için CHP Yasa Teklifleri verdi, TMMM komisyonuna gelen teklifler ilerleyen günlerde Meclis gündemine gelecek. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim gündemimizde yok dese de, milyonlarca EYT'li bu konuda adım atılmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP, EYT'lilerin sorunları için toplanıyor

08.09.1999 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümetince TBMM'den geçirilen 4447 Sayılı Kanun ile emeklilikte 'YAŞ' şartı yeniden eklendi ve eski çalışanlar için 'KADEME' getirildi.  

4447 Sayılı Kanun'un eski çalışanlar ile ilgili 'KADEMELER' Anayasa Mahkemesi'nde iptal edildi ve TBMM iptal edilen bu 'KADEMELER' ile ilgili yeni bir düzenleme yaptı ve 23.05.2002 tarihinden geçerli olan 4759 Sayılı Kanun 01.06.2002 günkü Resmi Gazetede yayımlandı. 

Kadınların 20, erkeklerin 25 yıl ve 5 Bin prim günüyle emeklilik hakları kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşına kadar uzatıldı. 

Emeklilikte Yaşa Takılanların bu mağduriyetlerinin giderilmesi için CHP Yasa Teklifleri verdi, TMMM komisyonuna gelen teklifler ilerleyen günlerde Meclis gündemine gelecek. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim gündemimizde yok dese de, milyonlarca EYT'li bu konuda adım atılmasını istiyor. Bu konuda CHP çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

CHP'DEN EYT ÇALIŞTAYI

Cumhuriyet Halk Partisi'de 22 Ekim 2018 Pazartesi günü Sosyal Güvenlik konularında bir Çalıştay yapacak.

Çalıştayda bir çok konu var ancak başlıca gündem konusunun EYT olduğu öğrenildi.

Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak ve açılış konuşmasını yapacak.

UZMAN İSİMLER SUNUM YAPACAK

Çalıştayda çok önemi isimler konunun detayları hakkında bilgiler verecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Kadir Has Üniversitesinden Prof.Dr. Ali Güzel ve Türkiye'nin tanınmış Sosyal Güvenlik Uzmanlarından Özgür Erdursun da çalıştayda sunum yapacak. 


Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun

Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatında yoğun çalışmalar gerçekleştiren 27.Dönem CHP Bursa 1.Bölge 5.Sıra Millet Vekili Adayı olan Özgür Erdursun'un  Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı konularında ki çalışmaları Bursa kamuoyunda da kendisinden söz ettiriyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.