Hava Durumu

CHP Bursa'da gerilim tırmanıyor! Akkuş'tan Bozbey'e: "Ayar vermekten vazgeç!"

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve CHP'li Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Akkuş arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP Bursa'da gerilim tırmanıyor! Akkuş'tan Bozbey'e: "Ayar vermekten vazgeç!"

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen genişletilmiş örgüt toplantısında Mustafa Bozbey ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş arasındaki 'Myrleia' ve 'anket' tartışması damga vurdu. CHP İl Başkanı Akkuş konuşmasında, Mustafa Bozbey'in kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili olarak, "birbirimize ayar vermekten vazgeçeceğiz! Bazı şeyleri söylerken de dilimize dikkat edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından bir anket firmasına yaptırılan kamuoyu araştırmasının yanlış bir uygulama olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Günümüzde yapılan anlayışlar gibi, 'yok işte şunu şuraya gösterelim, bunu buraya gösterelim. Buradan bunu çıkarırız, bunu çarpar bunu böleriz' derken biz bir arpa boyu yol alamayız. Tabii ki herkesin bir hedefi var, benim de bir hedefim var. Ben son zamanlarda çok tartışıldığı için söylüyorum. Kim istemez bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasını. Şartların ve zamanın iyi tahlil edilmesi lazım. Yoksa ben 20 yıldır sürekli araştırma yapan biri olarak, önce adayları piyasaya sür, sosyal medyada birbirleriyle tartıştır ,yarıştır. Ondan sonra da çıkar araştırmacıyı bunları sahada bak bakalım kim ne yaptı diye... Böyle bir araştırma dünyanın hiç bir yerinde yok. Araştırmanın gizliliği esastır. Siz nasıl olur da önce adayları sosyal medyada, gazetelerde açıklayacaksınız, sosyal medyada birbirleriyle yarıştıracaksınız, sonra araştırmacıyı oraya sokacaksınız. Öyle bir şey yok! Zaten buna araştırma denmez. Ben burada araştırma şirketini de sorgularım."

Mustafa Bozbey konuşmasında ayrıca İl Başkanlığı tarafından yaptırılan anketin "birilerini empoze etme" amaçlı olduğunu da ileri sürdü.

MUSTAFA BOZBEY "BENİM YÜREĞİM YARALI"

Bozbey konuşmasınmda ayrıca, yaşanan tartışmalarla ilgili hiçbir yerde konuşmadığını da belirterek, gündeme gelen tartışmalarla ilgili olarak yüreğinin yaralı olduğunu söyledi. "Aslında burada öyle şeylerden bahsetmek isterim ki... Ama tadınızı kaçırmak istemiyorum. Çünkü gerçekten biraz yüreğim yaralı. Ama bunu yarayanlar belli, sağdan toplasan 7-8 kişi soldan toplasan 7-8 kişi.. Mustafa Bozbey aday olmayabilir. Sorun yok. Öyle bir derdim yok. İşte İlçe Başkanı burada, işte İl Başkanı burada. Başvurum var mı arkadaşlar? Sayın başkan söyleyin. O yüzden bir şeyleri yaparken bir şeyleri kırmak bizim şiarımız olmamalı."

Hayri Türkyılmaz'a Yüklendi

Mudanya'daki 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerine yapılan AVM açılışına katıldığı gerekçesiyle gelen eleştirilere de cevap veren Mustafa Bozbey "O eleştirileri duyunca hemen il başkanımızı aradım. 'Partinin bir katılmama kararı vardı da ben mi duymadım?' diye. Öyel bir şey yok dedi. Takdir ettiğim bir işadamının açılışına katıldım. Arkadaşlar biz tarihi çok iyi biliriz. O alan yeni kurulmadı. Daha önce başka bir mağaza vardı orada. Niye o zaman ses çıkmadı? 5 yıla yakın süredir orda yönetici bir arkadaşımız var. Niye kamulaştırma kararını almadı da, orada işlemleri yürütüp ruhsat vermeye engel hale getirmedi? Bunu sorgulayın. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Siz eğer işletme ruhsatı vermişseniz, çalışma izni vermişseniz, sizin söyleyecek bir kelimeniz olamaz" dedi.

İL BAŞKANI AKKUŞ "BİRBİRİMİZE AYAR VERMEKTEN VAZGEÇELİM"

Bozbey'in ardından kürsüye gelen CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise 'anket' ve 'Myrleia' eleştirileriyle ilgili açıklama yaparken, Mustafa Bozbey ile aralarında gerilim yaşandı.

Akkuş siyasetin doğru temeller üzerine oturtularak yapılması gerektiğini vurgulayarak, "ben siyaseti çok uzun yıllardan beri yapmak isteyen bir kardeşinizim. Bunu yaparken kavga eden, dışarıda tartışılan konumda olan bir siyasetçi olmak istemiyorum. Ben ölü balık numarası yapmak istemiyorum. Ben, CHP'nin Bursa'daki vizyonunu nasıl tamamlarım, bunun üzerinden siyasetimi örmek istiyorum arkadaşlarımla. Eğer bunu doğru temeller üzerine oturtabilirsek siyaseti de siyaste yapma biçimimizi de doğru bir şekilde yapmış oluruz. Önce birbirimize ayar vermekten vazgeçmeliyiz. Birbirimize ayar vermeyelim!

Ben küçük bir beldede belediye başkanlığı yaptım. 4 kez kamuoyu araştırması yaptım bu dönemde. Bu araştırmayı yaparken Hüseyin Akkuş ya da Mustafa Bozbey belediye başkanı olsun, onların üzerinden siyaseti yapalım istemedik. Bursa'nın bir fotoğrafını çıkarmak zorundaydık. Bunu yaparken Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'daki vizyonunu ve misyonunu da görmek istedik. Şimdi biz birbirimize ayar vermekten vazgeçeceğiz! Bazı şeyleri söylerken de dilimize dikkat edeceğiz. Bu sevgi, saygı söylemlerini sadece sözle değil, yerine getirmek zorundayız" dedi.

Hüseyin Akkuş konuşmasında ayrıca, Myrleia Antik Kenti'ne ruhsat veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı eleştiren Mustafa Bozbey'e şu hatırlatmayla yanıt verdi:

"Mustafa Bozbey nasıl ki, 'kentsel dönüşümle ilgili bir ay içerisinde ruhsat vermek zorundayım' diyorsa aynı şeyin Mudanya Belediyesi için de geçerli olduğunu bilmek zorundayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.