Hava Durumu

Çavuşoğlu'ndan flaş İsrail çıkışı: 'Peşini bırakmayacağız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin'in Uluslararası Ceza Mahkemesi hamlesinin ardından "İsrail estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail hesap verecek." diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çavuşoğlu'ndan flaş İsrail çıkışı: 'Peşini bırakmayacağız'

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, bugün Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne giderek İsrail'in katliamlarına ve yerleşim politikalarına ilişkin dosyayı teslim etmişti. 

Bu hamleye yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Bugün Filistin Dışişleri Bakanı kardeşimiz Riyad el Maliki, İsrail'in yaptıklarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürdü. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi. 

İSRAİL: GEÇERLİLİĞİ YOK

Filistin yönetiminin İsrail'in katliamlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıması, İsrail tarafından "yasal geçerliliği olmayan bir adım" olarak değerlendirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki'nin İsrail'in katliamları ile ilgili dosyayı UCM'ye teslim etmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Filistin tarafının İsrail'le barış sürecini sürdürmeye çalışmak yerine UCM'yi "siyasi amaçları ve kendi çıkarları için kullandığı" iddiasında bulunulan açıklamada, "Filistin'in bir 'devlet olmaması' ve İsrail'in UCM'ye üye olmaması nedeniyle Filistinliler tarafından yapılan başvuru yasal olarak geçersizdir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.