Hava Durumu

Bursaspor deplasmanda 1 puana razı oldu

Spor Toto Süper Lig'in 9.hafta karşılaşmasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Bursaspor, üstün oynadığı karşılaşmada 1 puana razı oldu... 1-1

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursaspor deplasmanda 1 puana razı oldu

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, taraftarı önünde Bursaspor'u konuk etti.

Özellikle son dakikaları büyük heyecana sahne olan maçta Galatasaray ile Bursaspor sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Bursaspor'un golünü ise 63. dakikada Aytaç Kara attı. Galatasaray'ın karşılaşmadaki golünü ise 77. dakikada Eren Derdiyok kaydetti.

BURSASPOR 6'NCI BERABERLİĞİNİ ALDI

Galatasaray bu sezon ligde evinde ilk kez puan kaybetti. Bu sonucun arından Galatasaray puanını 19'a çıkarırken, Bursaspor'un puanı 9 oldu. Bursaspor, bu sonuçla, ligin 9. haftasında altıncı beraberliğini almış oldu.

.::MAÇMETRE::.

STAT:  Türk Telekom Stadyumu

HAKEM:  Ali Palabıyık

Galatasaray: Fernando Muslera, Ömer Bayram, Mariano Filho, Ozan Kabak, Serdar Aziz(20'Maicon Roque), Sofiane Feghouli(21' Eren Derdiyok), Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Fernando Reges, Garry Rodrigues(42' Selçuk İnan), Sinan Gümüş

Yedekler: İsmail Çipe, Martin Linnes, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Selçuk İnan, Ryan Donk, Muğdat Çelik, Eren Derdiyok, Yunus Akgün

Teknik Direktör:  Fatih Terim

BURSASPOR: Okan Koçuk, Umut Meraş, Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou, Barış Yardımcı, Stephane Badji, Tunay Torun(82'Bogdan Stancu), Yusuf Erdoğan(58'Allano Lima), Aytaç Kara, Burak Kapacak(73' Ramazan Keskin), Diafra Sakho

Yedekler: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Ramazan Keskin, Allano Lima, Furkan Soyalp, Bogdan Stancu, Çağatay Yılmaz

Teknik Direktör: Samet Aybaba

Goller: 63' Aytaç Kara (Bursaspor) 77' Eren Derdiyok (Galatasaray)

Sarı Kart: 45' Diafra Sakho, 47' Tunay Torun, 54' Umut Meraş, 78' Ramazan Keskin, 90+4' Allano Lima (Bursaspor) 61' Ozan Kabak (Galatasaray)

--------------------------------------------------------------------

CANLI ANLATIM

►İKİNCİ YARI

90'Ali Palabıyık karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Maçın sonucu Galatasaray 1 -1 Bursaspor.

90'Oyunu geciktirdiği gerekçesiyle Allano Lima hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Bursaspor kalesini yoklamaya çalışan Galatasaray şut açısı arıyor. Badou Ndiaye'nin pasında Selçuk İnan'ın şutunda savunma araya girerek engelliyor.

90'Allano Lima'nın sağ taraftan kullandığı kornerde ön direkte Bogdan Stancu topu kafayla içeri çevirmeye çalışıyor fakat top kimseye ulaşmayıp auta gidiyor.

90'Karşılaşmanın sonuna eklenecek uzatma süresi 5 dakika.

87'Ceza sahasına yakın tehlikeli yerde kullanılan serbest vuruşta Selçuk İnan Garry Rodrigues'e yerden pas atarak kullanıyor Garry Rodrigues topa ıska geçmesinden sonra Badou Ndiaye'nin şutunda kaleci Okan Koçuk topu kontrol ediyor.

85'Badou Ndiaye'nin arapasında sol kanattan topla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içine yaptığı ortayı Aurelien Chedjou karşılıyor ve topu uzaklaştırıyor.

82'Bursaspor 3. ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Bogdan Stancu oyunsa girerken Tunay Torun oyundan çıkıyor.

79'Garry Rodrigues kaleyi karşıdan gören bir noktadan yerden sert bir vuruş yapıyor ve top az farkla dışarı çıkıyor.

79'Tahlikeli hareketten sonra oyunun başlangıcını geciktiren Ramazan Keskin sarı kart görüyor.

77'Golün asistini yapan isim Younes Belhanda.

77'GOLL!! Galatasaray Eren Derdiyok ile beraberliği yakalıyor. Sağ kanattan topla ilerleyen Younes Belhanda ön direğe koşu yapan Eren Derdiyok'a ortasını yapıyor ve Eren Derdiyok yaptığı kafa vuruşu ile maça dengeyi getiriyor.

74'Bursaspor karşılaşmadaki ikinci değişikliğini yapıyor. Burak Kapacak oyundan çıkarken oyuna giren isim Ramazan Keskin.

71'Bursaspor Diafra Sakho ile 2. gole çok yaklaşıyor. Ceza sahası içinde Ozan Kabak ile ikili mücadelesinde ayakta kalan Diafra Sakho uygun pozisyonda şutunu çekiyor fakat top farklı bir biçimde auta çıkıyor.

69'Bursaspor Tunay Torun ile 2. gole çok yaklaşıyor. Burak Kapacak'ın ara pasında Tunay Torun sağ çaprazdan ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor ve top auta çıkıyor.

65'Galatasaray Eren Derdiyok ile beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Garry Rodrigues'in ara pasında Eren Derdiyok sol çaprazdan vuruşunu yapıyor ve top az farkla auta gidiyor.

63'GOOOLL!!! Bursaspor Aytaç Kara ile öne geçiyor. Kazalına penaltıda topun başına geçen Aytaç Kara'nın sol tarafa yaptığı şutunda Muslera topu çeliyor fakat topun tekrardan önünde kalmasıyla Aytaç Kara boş kaleye golü atmakta zorlanmıyor. Galatasaray 0-1 Bursaspor.

61'Penaltı vuruşu için topun başına geçen isim Aytaç Kara.

61'Bursaspor penaltı kazanıyor! Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Allano Lima Ozan Kabak tarafından yere düşürülüyor ve hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösteriyor.

58'Bursaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Yusuf Erdoğan oyundan çıkarken Allano Lima oyuna giriyor.

57'Galatasaray Ömer Bayram ile gole çok yaklaşıyor! Sağ taraftan Younes Belhanda Sinan Gümüş ile verkaça giriyor ve sırırdan yaptığı orta kaleci Okan Koçuk'a çarpıp Ömer Bayram'ın önünde kalıyor.

54'Sağ kanatta ikili mücadelede Sinan Gümüş'ü formasından çeken Umut Meraş sarı kart görüyor.

52'Sol taraftan Umut Meraş'ın ortasını Galatasaray savunması uzaklaştırıyor.

51'Sağ taraftan üstüste kullanılan kornerlerde Yusuf Erdoğan'ın ortalarını Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

50'Ani gelişen Bursaspor kontraatağında Burak Kapacak ceza alanı içine koşu yapan Diafra Sakho'ya ara pası veriyor. Diafra Sakho'dan önce Ozan Kabak müdahale ediyor ve topu kornere atıyor.

47'Orta sahada ikili, mücadelede Maicon'u formasından çeken Tunay Torun hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

46'Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi takım Galatasaray başlıyor.

►İLK YARI

45'Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eriyor.

45'Sağ kanattan ceza alanı çizgisine yakın bir yerden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Younes Belhanda ile Sinan Gümüş paslaşarak kullanıyor. Sinan Gümüş ceza sahası dışı çaprazdan kaleyi görür görmez yerden sert bir vuruş yapıyor fakat kaleci Okan Koçuk üstüne gelen topu kurtarıyor.

45'Karşılaşmanın ilk yarısına eklenecek süre 4 dakika.

45'Ozan Kabak'a yaptığı sert müdahale nedeniyle Diafra Sakho maçın ilk sarı kartını görüyor.

44'Bursaspor Aurelien Chedjou ile gole çok yaklaşıyor. Sağ taraftan kullanılan kornerde Yusuf Erdoğan ön direğe yaptığı ortayı Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ve kaleye giden topu arka direkte bulunan Mariano son anda çizgiden çıkarıyor.

42'Galatasaray 3. ve son oyuncu değişiklini de zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanan Fernando oyuna devam edemiyor ve yerine Selçuk İnan oyuna giriyor.

37'Kaleye uzak mesafeden kullanılan serbest vuruşta Aytaç Kara'nın ortasını Fernando karşılıyor.

34'Savunmadan seken topu takip eden Ömer Bayram sol ayağıyla gelişine sert bir şut çekiyor ve top az farkla dışarı çıkıyor.

34'Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda Sinan Gümüş'ün ortasını Stephane Badji kafayla topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor

28'Gelişen Bursaspor kontra atağında Stephane Badji'nin pasında topla buluşan Diafra Sakho ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor ama top dışarı gidiyor.

27'Barış Yardımcı sağ kanattan ceza sahasına Diafra Sakho'ya ortasını yapıyor ama Ozan Kabak topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.

21'Galatasaray ikinci oyuncu değişikliğini de zorunlu olarak kullanıyor. 15. dakikada sakatlanan Sofiane Feghouli karşılaşmaya devam edemiyor ve yerine Eren Derdiyok oyuna giriyor.

20'Sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine Maicon oyuna giriyor ve Galatasaray ilk oyuncu değişiklik hakkını zorunlu değişiklik olarak kullanıyor.

15'Sofiane Feghouli'nin geçirdiği sakatlık nedeniyle oyun bir süre duruyor.

14'Orta sahada topla buluşan Badou Ndiaye şık bir vücut çalımıyla iki Bursasporlu oyuncudan sıyrılıyor ve sol kanattan bindirme yapan Ömer Bayram'a ara pası veriyor. Sol kanattan topla buluşan Ömer Bayram korner bayrağına yakın noktadan ortasını yapıyor ama kaleci Okan Koçuk yerinden çıkarak topun sahibi oluyor.

10'Karşılaşmaya iki takım da düşük tempoyla başlamış durumda.

2'Yaptığı yoğun pres sonrası topu kapan Galatasaray sağ kanattan Mariano'nun ceza sahasına ortasına yükselen Badou Ndiaye kötü bir kafa vuruşu yapıyor ve top dışarı çıkıyor.

1'Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Bursaspor başlıyor.

-Her iki takım da sahaya çıkıyor ve karşılaşma birazdan başlayacak.

-Konuk Bursaspor cephesinde ise sakat olan Henri Saivet, Abdullahi Shehu ve Mehmet Umut Nayir Galatasaray deplasmanında kadroda yer almıyor.

-Ev sahibi Galatasaray'da Emre Akbaba ve Henry Onyekuru sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Konuk Bursaspor ise 1 galibiyet ve 5 beraberlik sonucu elde ettiği 8 puanla Süper Lig'de 14.sırada yer alıyor.

-Ev sahibi Galatasaray 8 hafta sonunda 6 galibiyet 2 mağlubiyet sonucu elde ettiği 18 puanla Süper Lig'de 1. sırada yer alıyor.

-Türk Telekom Stadyumu'nda saat 20:30'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu 9. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geliyor.

Spor Toto Süper lig'in 9. haftasında Bursaspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek...

İşte ilk 11'ler....

BURSASPOR: Okan, Umut Meraş, Ertuğrul, Chedjou, Barış, Badji, Aytaç, Burak, Yusuf, Tunay, Sakho
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

YEDEKLER: Muhammed Şengezer, Santiago Vergini, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Ramazan Keskin, Allano Lima, Furkan Soyalp, Bogdan Stancu, Çağatay Yılmaz

GALATASARAY: Muslera,Mariano,Ozan,Serdar,Ömer,Fernando,Belhanda,Ndiaye,Feghouli, Sinan, Rodrigues
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

YEDEKLER: İsmail Çipe, Martin Linnes, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Selçuk İnan, Ryan Donk, Muğdat Çelik, Eren Derdiyok, Yunus Akgün,

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.