Hava Durumu

Bursa'da ünlü ressam Malik Aksel'e vefa

Atatürk'ün emriyle yurt dışında eğitim gören Cumhuriyet Dönemi'nin önemli ressamlarından Malik Aksel'in resim sanatını tanıtmak amacıyla birbirinden özel adımlar atılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da ünlü ressam Malik Aksel'e vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Salt Vakfı, Atatürk'ün emriyle yurt dışında eğitim gören Cumhuriyet Dönemi'nin önemli ressamlarından Malik Aksel'in resim sanatını tanıtmak amacıyla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık ziyaretçi sayısı 75 bine ulaşan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'ne ait müzecilik faaliyetleri hakkında konuklara bilgiler verildi.

Salt Araştırma Kütüphane ve Arşiv Sorumlusu Sezin Romi, Kamu Programcısı Onur Yıldız ve Alman Sanat Tarihçi Martina Becker'in konuk olduğu toplantıda, Malik Aksel'in Cumhuriyet Dönemi resmi için önemi gündeme taşındı, ortak gerçekleştirilebilecek projeler, müzecilik ve sektörün geleceği konularında da fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki (Merinos AKKM) 'Malik Aksel Sanat Galerisi'nde yer alan ressamın kişisel eşyaları sergisini de ilgiyle gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.