Hava Durumu

Bursa'da şehitlikte duygusal anma

Bursa Valiliği'nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliklerinde anma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2019 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da şehitlikte duygusal anma

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri Bursa'da da farklı etkinliklerle anılıyor. Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere Bursa protokolü ilk olarak Hamitler Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan protokol üyeleri, ülkenin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren şehitleri dualarla anladı. Bursa protokolünün ikinci durağı ise Pınarbaşı Şehitliği oldu.

Burada da tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı, şehit yakınları ile sohbet edildi. Yapılan duanın ardından şehitlikteki anma töreni sona erdi.

Unutturmayacağız

Pınarbaşı Şehitliği'ndeki anma törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hain darbe kalkışmasının 3'üncü yılında şehitleri anmak, vatana olan bağlılığı artırmak adına bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüm Bursalıları akşam yapılacak demokrasi yürüyüşüne davet eden Başkan Aktaş, "15 Temmuz, bu devletten rütbe almış, makam almış ama bu devlete ihanet etmiş, iyilerini tenzih ediyorum, bir grubun özellikle FETÖ mensuplarının yaptığı birlik beraberliğimize kasteden, başka ülkelerinin boyunduruğuna girmemizi önceleyen bir kalkışmaydı. O akşam kadınıyla erkeğiyle, sağcısıyla solcusuyla, açığıyla kapalısıyla kısaca her kesimden insan bir araya geldi. Çanakkale'de olduğu gibi bir tane dert vardı: Birlik beraberlik. O yüzden 15 Temmuz çok anlamı ve değerli. O yüzden 15 Temmuz'u unutmamız ve unutturmamız gerekli" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.