Hava Durumu

Bursa'da -15 derecede kabusu yaşadılar!

Uludağ'da telesiyej arızası nedeniyle çok sayıda kişi mahsur kaldı. Eksi 15 derecede 1,5 saat mahsur kalan tatilcilerin kurtarılması için ekipler seferber oldu. Panik ve korkunun yanısıra, soğuk hava ile mücadele eden tatilcilerden 2'si Uludağ'daki 112 Komuta Merkezi'ne götürülürken, diğer kişilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da -15 derecede kabusu yaşadılar!

Kabus gibi dakikalar, Uludağ İkinci Oteller Bölgesi'nde Faaliyet Gösteren bin 800 metre uzunluğundaki telesiyejde saat 18.00 sıralarında yaşandı.

6 telesiyejin durması üzerine 11 kişi iddiaya göre telesiyejde mahsur kaldı. Panik ve korku yaşayarak mahsur kalanlardan bazıları gözyaşlarına boğulurken, işletmenin sahipleri hemen jandarmaya haber verdi.

Harekete geçen Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK)  ile sağlık ekipleri, hava sıcaklığının eksi 15 derecede olduğu ayrıca kar fırtınası ve sisin hakim olduğu bölgeye güçlükle ulaşabildi.

Bölgeye gelen ekipler soğuk nedeniyle mahsur kalanların olumsuzluk yaşamaması için zamana karşı mücadele etti.


 OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...


TELESİYEJ EL YARDIMIYLA SON DURAĞA ÇEKİLDİ

Çoğunluğu genç olduğu belirtilen 11 kişi, telesiyejin el yardımıyla zirvedeki son durağa çekilmesiyle kurtarıldı.

11 tatilci vakit geçmeden burada bekleyen sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi.

2 kişi tedbir amaçlı Uludağ'da bulunan 112 Komuta Merkezi'ne götürülürken, 9 kişinin ise üşüdükleri ancak sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

TELESİYEJ ARIZASI İDDİASI

Uludağ İkinci Oteller Bölgesi'nde faaliyet gösteren bin 800 metre uzunluğundaki telesiyejde arıza yaşandığı ve tatilcilerin bu yüzden mahsur kaldığı iddialarıyla ilgili telesiyej istasyonunu işleten Ali Bayram'dan açıklama geldi.

Bayram, telesiyejde arıza yaşandığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Telesiyej rüzgardan kendini otomatik kapatıyor. Tam kapanış saatinde rüzgardan telesiyej otomatik kapanıyor. Bu sırada kapanış saatini kaçıran tatilciler, havada değil telesiyej istasyonunda mahsur kalıyor. Anlatıldığı gibi arıza söz konusu değildir. Tesisiimzde sürekli 2 elektronik mühendisi ve 1 makine mühendisi bulunmaktadır" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.