Hava Durumu

Bosna Hersek'ten Bursa'ya işbirliği adımı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret eden Bosna Hersekli iş insanları, teknik ve kültürel gezi gerçekleştirdikleri kentle, ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bosna Hersek'ten Bursa'ya işbirliği adımı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ULUTEK Teknoloji Gelişim Bölgesi'nde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'ten gelen iş insanları ile Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında görüştü. Konuklarına Bursa'yı tanıtarak, kentle ilgili sorularını cevaplayan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin şehre değer katan çalışmalarından da örnekler verdi. Başkan Aktaş, farklı kültürlerin bir arada bulunduğu Bursa'da, Balkan ülkelerinden çok sayıda vatandaşın yaşadığını belirterek, "Bosna Hersek denince Türkiye'de insanların gönlünde ılık ılık rüzgârlar esiyor. Neredeyse her Türk Bosna'yı görmek istiyor" diyerek, Balkanları görüp Bursa'ya gelenlerin bu noktada gönül elçisi olduğunu ifade etti.

Balkan şehri Bursa

Bursa'nın Balkanlar için değerli olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Bursa, bir Balkan şehridir. Makedonya, Kosova ve Balkan ülkelerinden gelerek Bursa'da yaşayan çok vatandaşımız var. Bursa ve Saraybosna da birbirine benzetiliyor. 130 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış, çok sayıda eserin bulunduğu, özellikli bir şehir olan Bursa, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde... Sanayisi, otomotivi ve tekstiliyle katma değeri yüksek bir şehir olan Bursa, tarihi ve kültürünün yanı sıra Uludağ gibi değerleriyle de yüzünü turizme döndü. Tarım kimliğiyle de dikkati çeken Bursa'nın aynı zamanda çok renkli bir sosyokültürel yapısı var" diye konuştu.

Başkan Aktaş, Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası Temsilcisi Enisa Kadiç'e Bursa İpeği'nden el emeği tablo hediye etti. Bursa'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını anlatan Kadiç de Bosna Hersek'teki teknolojik ve ticari potansiyeli anlatarak, işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti. ULUTEK'te incelemelerde bulunarak iş insanlarıyla bir araya gelen Bosna Hersek Ticaret Odası'na bağlı 29 firmanın temsilcileri, Bursa'da kültürel bir gezi de yapma şansı buldu. Bosna heyeti, Bursa'yı çok beğendiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.