Hava Durumu

Binallar kamulaştırılıyor mahalleler nefes alıyor

Gemlik Belediyesi, kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmaya devam ediyor. Emlak İstimlâk Müdürlüğü tarafından 2018 yılı kamulaştırma planlarında yer alan taşınmazlar belediye yatırım programına dâhil edilerek kamulaştırılma işlemlerine başlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Binallar kamulaştırılıyor mahalleler nefes alıyor

Bu kapsamda imar planlarında yolda kalan Balıkpazarı Mahallesi Alemdar Caddesi 290 ada 28 parselde bulunan 3 katlı bir binanın daha kamulaştırması yapılarak yıkım işlemleri başlatıldı. Yapılan imar düzenlemeleri sonrasında yeni yollar ve caddelerin planlara uygun şekilde düzenlendiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana, planlı ve modern Gemlik için çalışıyoruz" dedi. Gemlik'in bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar oluşturmak için çok yönlü çalışmalar yürütüyoruz" diye konuşan Başkan Yılmaz, çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte Balıkpazarı Mahallesinin nefes almaya devam ettiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Bugün yıkımını gerçekleştireceğimiz 50-55 yıllık 3 katlı bir bina, yanı başında Bursa Büyükşehir Belediyemizin restore ettiği Balık pazarı hamamımız var.

Hamamın önünün açık ve meydan olması için uğraşıyoruz. Konum olarak Balıkpazarı Mahallemiz sıkışık bir bölge, buraya bir meydan kazandırmamız gerekiyordu. Mülk sahiplerimiz gönül rızasını da alarak kamulaştırma çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Balıkpazarı Mahallemizi daha yaşanır bir mahalle haline getireceğiz. Gemlik'imize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Mülk sahibi İbrahim Yıldırım da, "Belediye Başkanımız Refik Yılmaz'ın, mahallelerimize rahat nefes aldıran, sokaklarımıza can veren projelerinin devamını diliyorum. İnşallah Gemlik'imize hayırlı olur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.