Hava Durumu

Astsubaylığa geçiş yaş sınırında değişiklik

Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanuna göre, uzman jandarmaların astsubaylığa geçiş yaş sınırı 31'den 35'e çıkarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Astsubaylığa geçiş yaş sınırında değişiklik

Terörle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Terörle Mücadele  Kanunu kapsamındaki suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya  yerlerini, kimliklerini bildirenlerin yanı sıra suçun ortaya çıkarılmasına veya  delillerin ele geçirilmesine yardımcı olanlara da para ödülü verilebilecek.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevlendirilen  birimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında bakanlıklar ile  kamu kurum ve kuruluşlarının arşivlerinden ve elektronik bilgi işlem  merkezlerinden bilgi ve belge almaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından  yürütülen soruşturma sonuçlarını, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar ile  kesinleşmiş mahkeme kararlarını almaya yetkili olacak.

Meralarla ilgili tasarruflarda asayiş yönünden daha etkin kararlar  alınması amacıyla mera komisyonunda, genel kolluk biriminde görevli bir temsilci  de bulunacak.

Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları da Vilayetler Birliğine  üye olabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.