Hava Durumu

AK Parti MYK sonrası önemli açıklamalar!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Toplantı sonrası Ömer Çelik açıklama yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2018 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2018 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Parti MYK sonrası önemli açıklamalar!

AK Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, saat 18.10'da başladı. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamasının satır başları şöyle;

"Avrupa'da diyolağa en açık, uzlaşılabilecek lider Merkel. Dünyadaki paktların ciddi bir eleştiriye tutulduğunu görüyoruz. BM'deki toplantıda verilen mesajlar önemliydi. Cumhurbaşkanımızın verdiği dünya 5'ten büyüktür mesajının büyük bir ilgi olduğunu gördük. 14'e yakın başbaşa görüşmeler yapıldı. BM'de bir reform yapılması konusunda herkeste bir anlayış var. Ancak Cumhurbaşkanımız kadar kimse açık, berrak ortaya koymuyor. BM'de Trump'ın mesajlarına verilen tepkileri gördünüz. Her tarafla köprü kurabilen Türkiye konumunu sürdürmeye devam ediyor. Almanya'ya bir devlet ziyareti gerçekleştirildi. İyi hazırlanıldığını söyleyebiliriz. Bilindiği üzre Almanya ile bir takım sorunlar yaşıyoruz. Diplomasi kanalları çözüm için açık. Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi masadan kalkmak gibi bir durumumuz yok. Savunduğumuzu masada gür sesle ifade ederiz. Almanya ile aramızdaki sorunların çözülmesi için bu ziyaretin arzulanan amaca ulaştığını söyleyebiliriz. Yabancı basınını yakından takip ediyoruz. Alman basınında çıkanları görünce bizim yaptığımız bu seyahat mi dedik. Bu haberlerin kendi itibarlarını bile sıkıntıya sokacak makaleler olduğunu gördük. Güdümlü haberler. Son derece objektif olanlar da var. Ama maalesef baştan olumsuz bir tablo yaratanlar, zorlayıcı bir tablonun olduğunu üzülerek görüyoruz."

"Suriye'deki olaylar, Ortadoğu'daki olaylar, Arap Baharı olayları Türkiye ile Almanya'nın ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bunu olumsuz bir şekilde resmeden çevreler olduğunu da görüyoruz. Bunu yaptıktan sonra neden aşırı sağ yükseliyor diyorlar. Bu aşırı sağ çevrelerin yarattığı İslam düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı, Türkiye düşmanlığının arkasına sığınıyorlar. Erdoüğan düşmanlığının ardında Türkiye, onun arkasında da İslam düşmanlığı saklı. İslam düşmanlığına kim çanak tutuyorsa antisemitizmi savunuyor. Ortadoüu için DEAŞ neyi ifade ediyorsa, aşırı sağ da Avrupa'da aynısını temsil ediyor. Daha derinden bakılırsa şu görülür; DEAŞ'ın eylemleri, söylemleri aşırı sağı besliyor, aşırı sağın eylemleri ve söylemleri de DEAŞ'ı besliyor. Birbirini destekleyen iki akım ortaya çıkıyor."

"Bugün Alman basınında da okudum. Köln'deki caminin yapılmasına destek olan belediye başkanları, diplomatlar dışlandı diyorlar. DİTİB'i dışlıyorlar. Destek olanlara teşekkürler edildi, bunlar da açılışa davet edildi. Eyalet Başbakanı'nı bizzat Cumhurbaşkanımız davet etti. Belediye Başkanı da, siz de gelin konuşun dedi. Eyalet Başkanı ve belediye başkanlarına teşekkür edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın Köln'de verdiği mesajların çok önemli olduğunu söylüyoruz. Dünyada DEAŞ'a sesini en yüksek çıkartan kişinin Cumhurbaşkanımız olduğunu görüyoruz. DEAŞ'ın İslam ile alakası olmadığını çok açıkça belirtti, etkili mesajlar verdi. Son derece etkili mesajlardan biri de kadınların camilerden uzaklaştırılmasının doğru olmadığına dair verdiği mesajlardır."

"Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan bir sunum yaptı. Şehirlerin haritaları ortaya koyuldu. Son 20 yıldır güçlü bir şekilde tartışılıyor şehir siyaseti. Şehir siyaseti AK Parti'nin özel gündemlerinden biridir. Çeşitli iller ile ilgili datalar elde edilmiştir. Sunumda bunlar belirtildi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.