Hava Durumu

1 Mayıs nerelerde kutlanacak? DİSK o il için başvuruyu yaptı

İşçi ve memur konfederasyonlarının 1 Mayıs'ı merkezi olarak kutlayacağı iller belli oldu. DİSK ve KESK, Taksim Meydanı için başvuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
1 Mayıs nerelerde kutlanacak? DİSK o il için başvuruyu yaptı

İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü'nü farklı kentlerde kutlayacak. 

Türk-İş Kocaeli'de, Hak-İş ve Memur-Sen ortaklaşa Şanlıurfa'da, Türkiye Kamu-Sen ise Samsun'da 1 Mayıs'ı kutlayacak. DİSK ve KESK'in tercihi de İstanbul oldu.

Türk-İş, bu yıl başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışma hayatının sorunlarını gündeme taşımak için programını, işçilerin yoğun yaşadığı Kocaeli'de düzenleyecek.

Geçen yıl 1 Mayıs'ta Adana'da olan Hak-İş ve Kocaeli'de bulunan Memur-Sen bu yıl ortak kutlama yapacak. Daha önceki senelerde de birlikte kutlama programları düzenleyen iki konfederasyon, bu yıl 1 Mayıs'ta kitlesel şekilde Şanlıurfa'da olacak.

1 Mayıs'ı İstanbul'da çeşitli sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütleriyle kutlama geleneğini sürdüren DİSK ve KESK, bu yıl da programını aynı şehirde yapmayı planlıyor. Geçen yıl Maltepe miting alanında 1 Mayıs'ı kutlayan konfederasyonlar, bu yıl Taksim Meydanı'nda olmak için talepte bulundu.

Geçen yıl 1 Mayıs'ta Anıtkabir'de olan Türkiye Kamu-Sen bu yıl Samsunda...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.