Hava Durumu

Lenovo'dan Rekor Kar

null

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Lenovo'dan Rekor Kar

Çinli teknoloji devi Lenovo rekor bir çeyreği geride bıraktı. 30 Eylül tarihinde sonlanan üç aylık dönemi kapsayan sonuçlara göre şirketin gelirleri 10.5 milyar dolar oldu. Lenovo'nun bu dönemdeki karı ise 262 milyon dolar olarak açıklandı.



2014 yılı 3. çeyrek sonuçlarıyla yüzü gülen şirkettin kasasında da ciddi bir miktar nakdi birikti. Şirketin nakit rezervinin 30 Eylül tarihi itibarıyla 3.2 milyar dolar olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 7 büyüyen şirket 3. çeyrekte toplam 35.6 milyon akıllı telefon, tablet ve dizüstü PC satışı gerçekleştirdi.

Şirket gelirlerinin yarısından fazlası (5.5 milyar dolar) dizüstü bilgisayar satışlarından gelirken, akıllı telefon satışlarının toplam gelir içindeki payı da yüzde 6 olarak belirlendi.

Akıllı telefon satışında yıllık bazda yüzde 38'lik bir büyüme yakalayan Lenovo'nun, Motorola satın alımıyla birlikte global pazarda 4. sıradaki konumunu da yükselttiği açıklandı. Daha önce Huawei'nin ardından gelen şirket bu çeyrekte 3. sıraya yükselmeyi başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.