Hava Durumu

Mudanya Belediye Personeli Ankara'da

null

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mudanya Belediye Personeli Ankara'da

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76.yıl dönümünde Mudanya Belediyesi Mudanya için bir ilki gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz;  Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde Belediye personelini eşleri ve çocukları ile birlikte Anıtkabir’e götürdü.  Mudanya Belediye Meclisi Başkan Vekili Erkan Altıntaş, Başkan yardımcıları, Metin Bağcı ve Meclis üyeleri Ali Polat ve Servet Usta da katıldı.



Türkyılmaz anı defterine yazdı

Anıtkabir’de resmi törenle karşılanan Mudanya Belediye personeli, Başkan Türkyılmaz’ın önderliğinde Ata’nın mozolesine çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Karanfillerle süslü, Mudanya Belediyesi yazan çelengin mozoleye konmasının ardından Başkan Türkyılmaz ve beraberindekiler Misak-I Milli Kulesine geçti. Mudanya Belediyesi tarihinde personeli ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden ilk belediye başkanı olan Türkyılmaz, burada anı defterini imzaladı. Duygu ve düşüncelerini kaleme alan Türkyılmaz, anı defterine ‘’Sevgili Atam, sen bizim kalbimizde hep yaşayacaksın. Sizi ailem ve başkanı olduğum Mudanyalı hemşerilerimle ziyaret etmekten onur duydum. Rahat uyuyun, açtığınız yolda canınız pahasına kurduğunuz Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Dünya var oldukça kalbimizde hep yaşayacaksınız. Sizi çok seven Mudanyalı hemşerilerim ve şahsım adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ yazdı.

İnönü de unutulmadı

Anıtkabir’deki resmi törenin ardından Mudanya heyeti, rehberler eşliğinde Atatürk’ün şahsi eşyalarının da bulunduğu, Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele yıllarının 3 boyutlu görsellerle anlatıldığı müzeyi gezdi. Mudanya Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin Anıtkabir’deki son durağı 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabri oldu. İnönü’nün kabrini ziyaret eden heyet,  Mili Şef’in kabrine çiçek sundu, saygı duruşunda bulundu.

Tüm Mudanyalılar burayı ziyaret edecek

Ziyaretin sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümünde Ata’yı anmanın manevi huzur ve hazzını yaşadıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, önümüzdeki 10 Kasım’da ilçe halkı ile birlikte Ata’yı ziyaret edeceklerini söyledi.  Mudanya’da Ankara’yı ve Anıtkabir’i görmeyen kalmayacak diyen Başkan Türkyılmaz, ‘’Bu yıl imkânlarımız kısıtlıydı, önümüzdeki yıl geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz maneviyat yüklü bu organizasyonu Mudanya’nın geneline yayacağız’’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.